Niels Frederiksen har god dialog med klubberne om OL

Ungdomslandstræner Niels Frederiksen beskriver de danske klubber som imødekommende i forhold til at frigive spillere til OL

Niels Frederiksen er optimistisk omkring at få frigivet spillere til sommerens OL-turnering. (Foto: Jens Henrik Daugaard)
Niels Frederiksen er optimistisk omkring at få frigivet spillere til sommerens OL-turnering. (Foto: Jens Henrik Daugaard)

Det er fortsat et åbent spørgsmål, hvilke fodboldspillere Niels Frederiksen har til rådighed til sommerens OL.

Ingen klubber er forpligtede til at afgive sine bedste spillere til OL-holdet, da turneringen i Brasilien ikke er en del af Det Internationale Fodboldforbunds (FIFA) officielle kampkalender.

Niels Frederiksen skal udtage et hold bestående af U23-spillere tilsat tre profiler, hvor alderen er uden betydning.

- Vi har en fin, konstruktiv og positiv dialog med de danske klubber.

- De er meget imødekommende på trods af et besværligt udgangspunkt, fordi OL ikke er en del af den officielle kampkalender.

- Klubberne har vigtige kampe i august, mens der er OL. Det har jeg fuld forståelse og respekt for, siger Niels Frederiksen med henvisning til de danske hold, der skal i aktion i de europæiske turneringer.

Der bliver formentlig også plads til nogle af de danske U21-spillere på det hold, der skal repræsentere Danmark ved OL. (Foto: AP/Aleksandar Djorovic) OL 2016 OL-landsholdet brager ind i Brasilien ved OL

Manøvren er besværlig, da det endnu ikke er afklaret, hvilke klubber der skal på arbejde i kvalifikationen til Champions League og Europa League.

I øjeblikket forsøger Niels Frederiksen sammen med klubberne at lave en løsning, som alle parter kan acceptere.

- Vi har en dialog om at lave en ramme for den her udtagelse.

- Jeg kan ikke komme nærmere ind på, hvordan den præcist ser ud. Da den ikke er endelig, så det er fortrolig information, siger Frederiksen.

Landstræneren har også øje på flere spillere fra udlandet, som han gerne vil have med til Brasilien. Her er han også stødt på udfordringer.

- Vi har et hav af dygtige spillere i udlandet, som vi er i dialog med at få fritaget. Det er ikke nogen nem opgave, men også her synes jeg, at vi har en god og konstruktiv dialog, siger Niels Frederiksen.

Pione Sisto kan være spærret til OL, hvis Midtjylland kvalificerer sig til Europa. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Topklubber slipper: Skal ikke afgive spillere til OL

Han har desuden påbegyndt de indledende overvejelser omkring, hvilke spillere over 23 år, der kunne være i spil til OL.

- Jeg kan ikke sætte navne på eller være konkret. Jeg ser dem som en buffer.

- Det er min umiddelbare plan at få klarlagt hvilke spillere, der skal med ud fra alderskravet. Bagefter vil jeg så kigge på truppen og vurdere, hvor der er behov for ekstra styrke og erfaring, siger Niels Frederiksen.

1. juni skal landstræneren aflevere en OL-bruttotrup bestående af 35 spillere. Den skal skæres ned til 22 spillere senest 14. juli.

OL-turneringen begynder 3. august. Danmark skal møde Brasilien, Sydafrika og Irak.

3 kommentarer
Vis kommentarer