Ny 49er-duo er indstillet til OL-deltagelse

Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck har vist så gode resultater i foråret, at de nu kan se frem mod OL

På billedet ses Jonas Warrer med sin tidligere makker Peter Lang. (Foto: Jan Dagø)
På billedet ses Jonas Warrer med sin tidligere makker Peter Lang. (Foto: Jan Dagø)

Det bliver Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck, der skal sidde i den danske 49er-båd ved OL i Rio de Janeiro.

Dansk Sejlunion har søndag indstillet den nysammensatte duo til en billet til Brasilien, og nu venter unionen blot på den endelige bekræftelse fra Danmarks Idrætsforbund.

Warrer og Lübeck leverede i franske Hyéres en fin præstation i World Cup-stævnet, der sluttede søndag. Danskerne vandt sølv, og det overbeviste endegyldigt sejlsportsledelsen om, at niveauet er højt nok til OL-deltagelse.

- Det er imponerende, hvad Jonas og Christian har opnået i den ganske korte tid, de har sejlet sammen.

- De har vist vejen ved at yde en enorm træningsindsats, og selv om der fortsat er mange detaljer, de skal arbejde med for at optimere samarbejdet i båden, så er det åbenlyst, at de har potentialet til at gøre sig gældende, siger sportschef Thomas Jacobsen i en pressemeddelelse.

Joachim Fischer og Christinna Pedersen vandt bronze i mixeddouble i London for fire år siden og er blandt outsiderne til at tage en medalje i Rio. (Foto: AP) OL 2016 Danmark går efter historisk mange OL-medaljer

Warrer og Lübeck har kun sejlet sammen i to måneder, efter at Jonas Warrer afbrød samarbejdet med sin hidtidige makker, Anders Thomsen.

Ved den lejlighed slog sejlunionen fast, at den nye duo skulle vise topresultater i forårets stævner, hvis den skulle komme i betragtning til OL.

- Jeg er rigtig glad for, at Jonas og Christian med deres resultater ikke kun her i Hyéres, men også ved EM for et par uger siden, selv har udvisket enhver tvivl om, hvorvidt de på kort tid ville være i stand til at skabe en konkurrencedygtig dansk 49er, siger Thomas Jacobsen.

Jonas Warrer har tidligere sejlet med Peter Lang (Foto: Jan Dagø) Anden sport 49'er-sejler raser: Hvis jeg ville bryde, var det blevet nej

Alan Nørregaard - her med PEter Lang i 49'eren - skal til OL i Nacra 17. (Polfoto) OL 2016 DIF sætter officielt navn på to OL-både

0 kommentarer
Vis kommentarer