OL-stormagt risikerer udelukkelse

WADA er fortsat ikke tilfreds med de tiltag, Kenya har sat i værk for at dæmme op for dopingbrug

Kenya kommer måske ikke med til OL. (Foto: AP)
Kenya kommer måske ikke med til OL. (Foto: AP)

Sommerens OL i Rio kan blive uden udøvere fra den løbestærke nation Kenya, der for fire år siden vandt 11 medaljer ved OL i London heraf to af guld.

Det kan blive konsekvensen af, at Det Internationale Antidopingagentur (WADA) fortsat ikke er tilfreds med landets tiltag i bekæmpelsen af dopingbrug blandt dets udøvere.

22. april vedtog Kenya ellers en antidopinglov, som WADA har krævet, og det østafrikanske land havde håbet, at det ville tilfredsstille agenturet. Men det er altså fortsat ikke tilfældet.

Jonas Høgh har kurs mod VM-medalje inden Medal Race

På et møde i Montreal er WADA kommet frem til, at man ikke finder tiltagene tilstrækkelige, og at Kenya ikke overholder antidopingreglerne.

René Bouchard, der er formand for WADAs bedømmelsesudvalg, siger, at man ikke kan ignorere, at Kenya ikke lever op til WADAs kodeks.

Kenya har i forvejen overskredet flere deadlines om at rette op på problemet, og præsidenten for Det Internationale Atletikforbund, Sebastian Coe har tidligere udtalt, at konsekvensen kan blive at udelukke kenyanske atletikudøvere fra OL.

Russiske atletikudøvere har gennem flere måneder været udelukket fra internationale konkurrencer, og det er også usikkert, om de får lov til at stille op ved OL i Rio.

Klavs Bruun udtager stor bruttotrup til EM-kampe

Svømmerne før OL: Her er målet