Protest kan give Lasse Norman sølv

Colombianerne skulle have nedlagt protest mod Mark Cavendish, der forårsagede et styrt i det afsluttende pointløb i omnium - får de medhold, bliver Lasse Norman Hansen opgraderet til sølvmedalje

Lasse Norman fik bronze, men det kan måske blive sølv, hvis Mark Cavendish bliver diskvalificeret. Foto: Tariq Mikkel Khan
Lasse Norman fik bronze, men det kan måske blive sølv, hvis Mark Cavendish bliver diskvalificeret. Foto: Tariq Mikkel Khan

To medaljer til Lasse Norman Hansen ved disse lege er ganske flot. Også selv om karaten 'blot' er bronze.

Men det kan der laves om på - hvis altså bureaukratiet skrider ind.

For det colombianske medie Caracol Radio erfarer, at den colombianske cykelunion i løbet af tirsdagen vil nedlægge en officiel protest mod Mark Cavendish, der vandt sølv.

Ja, journalisten Pablo Arbelárez Restrepo, erfarer, at det allerede er sket.

Det vil de, fordi Cavendish i pointløbet forårsagede et styrt i finalen. Og skulle det ske, vil colombianeren Fernando Gaviria bliver rykket op på bronzepladsen - og Lasse Norman altså op på sølv.

Billederne viser da også, at Cavendish ikke ser helt uskyldig ud.

Fra sin position oppe i banen kigger han sig tilbage over venstre skulder og kører så ned - direkte ind i sydkoreanske Sanghoon Park, der også hiver australske Glen O'Shea og den senere guldvinder, italienske Elia Viviani med sig.

Du kan se styrtet hos TV2 her.

Et styrt, Ekstra Bladets cykel-ekspert, Michael Rasmussen, betegner som en beskidt handling.

- Jeg synes, at det var en svinestreg ud over alle grænser. Om det var bevidst eller ej ved jeg ikke, men han kigger sig jo over skulderen to gange. Så det var i hvert fald umådeligt dumt.

- Og der var jo ikke tegn på anger fra ham. Han rettede bare på cykelskoen og kørte så videre uden at se sig tilbage, siger Michael Rasmussen om episoden.

Han påpeger, at eventuelle protester normalt skal falde direkte efter målgang, og at juryen meget hurtigt tager stilling til den.

- Jeg ved ikke, om de har en sag. Det bliver nok svært at bytte rundt på medaljerne nu. Det skulle nok være sket inden medaljeceremonien, vurderer Michael Rasmussen.

Efter løbet var Cavendish dog ked af at have forårsaget et styrt.

- Det var min skyld. Jeg var så ivrig efter at gå i angreb. Hver gang, jeg prøvede på noget, var der et par stykker, der altid sad i mit hjul. Jeg var nødt til at prøve at angribe for at opslide dem. Men styrtet var min skyld. Jeg håber, han (Park Sanghoon, red.) er okay, siger Mark Cavendish til TV 2 Sport.

Ekstra Bladet følger op på sagen og den mulige protest.

Mens du sov: Mere dansk metal og flyvende løbere

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+