Roere bliver syge af forurenet OL-vand

En lang række roere blev syge ved weekendens teststævne i OL-vandet i Rio. Forureningen kommer næppe væk inden OL næste år

Vandet, hvor de olympiske ro-konkurrencer skal afholdes i Rio næste år, er stærkt forurenet. (Foto: AP/Silvia Izquierdo)
Vandet, hvor de olympiske ro-konkurrencer skal afholdes i Rio næste år, er stærkt forurenet. (Foto: AP/Silvia Izquierdo)

Adskillige roere blev syge ved weekendens junior-VM i Rio de Janeiro i weekenden.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, som også fortæller, at det er alarmerende, fordi roningen ved næste års OL i Rio kommer til at foregå i det samme vand.

Weekendens junior-VM var udset som rosportens generalprøve på OL.

Ifølge en rapport hos det amerikanske nyhedsbureau AP blev 13 af 40 deltagere på det amerikanske hold syge med maveproblemer.

OL i Rio står i lort til halsen

En uafhængig undersøgelse af vandkvaliteten afslørede i sidste måned, at niveauet af bakterier er alt for højt i vandet, og myndighederne har erkendt, at de ikke når egne målsætninger i forhold til at reducere mængden af bakterier.

Det samme gælder for det vand, som sejlerne og - måske endnu værre - triatleterne skal konkurrere i ved næste års OL.

Et år til OL i Rio: Danmark er kvalificeret 10 steder

De danske ungdomsroere tog sine forbehold og blev ikke ramt af maveproblemer. Det siger ungdomslandstræner Finn Andersen til TV 2 Sport.

- Ingen af vores deltagere blev syge. Vi tog også vores forholdsregler. Vi sørgede for at spritte vores hænder af, og naturligvis skulle vores roere ikke bade i vandet, siger ungdomslandstræneren.