Sagt med et bronzesmil: Jeg er sulten efter mere

Anne-Marie Rindom strålede efter sin hårdt tilkæmpede medalje men erkendte også, at hun stod med blandede følelser efter en nervebetonet dag

RIO DE JANEIRO (Ekstra Bladet): Det var næsten så dansk, som det kunne være - at kigge ind i Anne-Marie Rindoms glade ansigt over Dannebrogs-trøjen: Det lyse hår, de blå øjne og de blussende æblekinder, der omkransede det gladeste smil.

Og så havde hun alligevel lidt blandede følelser i maven efter sin bronzemedalje i Laser Radial.

-Jeg er selvfølgelig super-super glad. Vi kommer jo for at få medalje, og det lykkes. Men det var ikke mit bedste race ved OL, og jeg havde håbet på, at jeg kunne slutte rigtigt godt af. Det gjorde jeg ikke, men jeg fik alligevel en medalje med hjem. Så alt i alt er jeg rigtig glad, opsummerede hun i kvikt tempo.

Foto: Brian Lindberg
Foto: Brian Lindberg
 

Følelserne havde også lavet kolbøtter ude på vandet, hvor hun startede medaljeracet som en samlet nummer to og altså sølvkandidat.

-Vinden sprang meget fra venstre til højre, og jeg taber en masse meter til førergruppen. Jeg kan se, at Annalise (Murphy, Irland, 3’er inden start) er så langt foran, så jeg tænker: Okay, nu skal jeg ikke sejle efter sølvet, men efter at få den bronze med hjem.

- Det er klart, at så kører følelserne, og jeg bliver selvfølgelig lidt mere nervøs på det tidspunkt. Jeg er jo også klar over, at belgieren lå rimeligt lunt i svinget, siger hun om den truende båd på den samlede fjerdeplads.

-Så får jeg en straf og tænker: ’Shit, mand. Nu bliver jeg nummer fire, og det er bare den værste placering’.

- Men jeg får rimelig hurtigt lavet min straf (en vending på 360 grader) og sejler så sindssygt hurtigt og ender som nummer otte i sejladsen, og det er nok til bronze.

Rindom jubler i vandet. Foto: Brian Lindberg
Rindom jubler i vandet. Foto: Brian Lindberg
 

Hun var ikke stået op med noget sigte på et særligt metal.

-Nej, hele mindset’et for mig har været at fokusere på at gøre mit bedste. Første skridt var en god start, og det får jeg også, men det går lidt galt med alle de vindspring.

- Det er især svært at holde sin krop i ro, når man så gerne vil sejle stærkt, haha.

Anne-Marie Rindom vil unde sig selv en caipirinha eller to til at fejre. Og så venter to ugers rundrejse i Brasilien med kæreste, søster, far og veninder.

Siden gælder det DM i hjembyen Horsens, og om fire år et nyt OL, lover hun.

-Ja, jeg er da sulten efter mere til et OL.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+