Sponsor dropper OL-fusker og donerer hans penge til Brasiliens børn

Ryan Lochte har mistet sponsoren Speedo efter sin overfalds-løgn - i stedet har de doneret pengene til velgørenhedsarbejde til fordel for Brasiliens børn

Ryan Lochte er blevet en sponsor fattigere. Speedo har vendt ham ryggen efter skandalen under OL, hvor han for at dække over et hærværk påstod, at han var truet med en pistol og bestjålet. Foto: AP/Michael Sohn
Ryan Lochte er blevet en sponsor fattigere. Speedo har vendt ham ryggen efter skandalen under OL, hvor han for at dække over et hærværk påstod, at han var truet med en pistol og bestjålet. Foto: AP/Michael Sohn

Svømmetøjs-producenten Speedo annoncerede mandag, at den har indstillet sponsoratet af den amerikanske svømmer Ryan Lochte.

Grunden er, at Lochte under legene påstod, at han sammen med tre andre svømmere var blevet truet med pistol i en taxi og frarøvet sine ting på tankstation i Rio.

Det viste sig senere, at Lochte havde fundet på historien for at dække over det hærværk, han havde udøvet på tankstationen.

Lochte undskyldte, men nu begynder han for alvor at betale prisen.

Speedo har opsagt sponsoratet, da Lochtes handlinger ikke er i tråd med virksomhedens værdier.

- Vi har nydt vores gavnende forhold med Ryan i mere end et årti, og han har været en vigtig del af Speedo-holdet. Men vi kan ikke tolerere hans opførsel, som strider imod de værdier, som vores mærke længe har stået for, hedder det i en erklæring fra Speedo.

Svømmetøjsproducenten har i stedet besluttet sig for at donere en del af de penge, Lochte skulle have haft, 50.000 dollar (330.000 kroner), til velgørenhedsorganisationen Save the Children og mere specifikt til organisationens arbejde med børn i Brasilien.

32-årige Ryan Lochte har et imponerende generalieblad med 12 olympiske medaljer - en enkelt af guld vandt han i Rio på 4x200 meter fri - og han har haft sit eget reality-tv show i USA.

Fire OL-skandaler vi ikke glemmer

Løj om overfald: Nu forklarer stjernen sig

Efter skandaløs OL-løgn: Hvornår siger I undskyld?

Amerikanske OL-stjerner i kæmpe skandale: Løj om overfald

Hevet ud af flyet: Lyver OL-atleter om Rio-overfald?

OL-stjerne blev truet med pistol og røvet i Rio

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+