Spritkørsel og våben - dobbelt guldvinder udelukket fra OL

Den australske skytte Michael Diamond må ikke komme til OL efter spirituskørsel og husspektakler i hjemmet

Michael Diamond misser OL i Rio. Foto: AP
Michael Diamond misser OL i Rio. Foto: AP

Den australske skytte Michael Diamond havde stræbt efter at få sin syvende OL-deltagelse ved OL i Rio til august.

Guldvinderen fra legene i Atlanta og Sydney er imidlertid torsdag blevet udelukket for deltagelse af Australiens olympiske komité efter adskillige problemer på hjemmefronten.

For selv om man er vant til at håndtere våben på skydebanen, så dur det ikke, at man i en solid brandert kører rundt med våben og skarp ammunition i bilen.

Lee-Anne Pace melder som første kvindelige golf-spiller fra af frygt for Zika-virus. Foto: AP OL 2016 Første kvindelige golfspiller dropper OL af zika-frygt

Men det gjorde Michael Diamond, inden han i maj  blev arresteret for spirituskørsel og ulovlig omgang med våben i forbindelse med de samme husspektakler, som førte til spirituskørslen.

- Episoden med Michael Diamond har efter vores opfattelse sat vores sport i en upassende situation, siger chefen for Australiens skytteforbund, Damien Marangon, i en pressemeddelelse.

- Det har været en meget svær periode for Michael, og vi vil fortsætte med at være her for ham, siger Marangon videre.

Michael Diamond har tidligere slået fast, at han i tilfælde af udelukkelse vil anke hele vejen til sportsdomstolen i Lausanne, hvis det skulle være nødvendigt.

I Australiens Olympiske Komité er man stærkt fokuseret på, at de australske sportsudøvere fremstår strømlinede og pletfri.

Det skyldes, at man ved OL i London for fire år siden oplevede flere skandaler med berusede australske svømmere, der druknede et skuffende OL i alkohol og fester.

Neymar er nu officielt udtaget til OL, hvor der venter en kamp mod Danmark. Foto: AP OL 2016 Neymar klar til Danmark: Her er de 18 navne

3000 meter forhindringsløb var en farlig omgang ved VM i 2015 - til OL kommer der dansk deltagelse. Foto: AP Atletik Kæmpe overraskelse: 18-årig dansker OL-klar i atletik

1 kommentar
Vis kommentarer