Stjerne i OL-mareridt: Fanget i elevator inden skæbnekamp

Den argentinske tennisstjerne Juan Martin del Potro havde langt fra den bedste optakt til mødet med verdens bedste tennisspiller, Novak Djokovic

Den argentinske tennisstjerne Juan Martin del Potro fik den værst tænkelige optakt til braget mod Novak Djokovic. Han blev fanget i en elevator. Foto: AP/Charles Krupa.
Den argentinske tennisstjerne Juan Martin del Potro fik den værst tænkelige optakt til braget mod Novak Djokovic. Han blev fanget i en elevator. Foto: AP/Charles Krupa.

Topatleter og sportsfolk i det hele taget har brug for bedst mulig mental forberedelse og ro, inden de skal toppræstere inde på banen, og det kræver som regel, at de ikke bliver forstyrret eller overraskes unødvendigt.

Den argentinske tennisstjerne Juan Martin del Potro fik dog langt fra den bedste forberedelse inden sin skæbnekamp mod verdens bedste spiller, Novak Djokovic, i første runde ved OL i Rio. I timerne op til kampen havnede del Potro nemlig i lidt af et mareridt på sit hotel i Rio.

Den store argentiner oplevede det, man så ofte har set i diverse Hollywood-dramaer: At blive fanget i en elevator, som er gået helt i stå. Argentineren var på vej ned - eller op - med en elevator, da den pludselig gik i stå på grund af strømsvigt, og her blev han holdt 'fanget' i 40 minutter, før nogen kom ham til undsætning. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Det var del Potros presserådgiver, Jorge Viale, der fortalte om argentinerens mareridt og viste det med en selfie, som spilleren havde taget midt i den bizarre situation. Angiveligt havde del Potro intet signal i elevatoren, og derfor kom billedet først online efterfølgende.

Heldigvis for argentineren blev han reddet ud af elevatoren inden sit opgør mod Novak Djokovic. Det var et par af del Portros landsmænd fra det argentinske håndboldlandshold, der fik prygl af Danmark, som reddede ham ud i tide.

- Federico Pizarro (argentinsk håndboldspiller, red.) hørte nogen råbe, og så åbnede han elevatordøren. Det var sjovt, synes jeg, fordi det gik så stærkt. Det var vanskeligt for os, fordi del Potro havde en meget vigtig kamp mod Novak Djokovic. Det er en rigtig skidt situation at havne i, når du sidder fast i en elevator og ikke kan gøre noget, men det er sjovt bagefter, siger håndboldspilleren Gonzalo Carou til The Associated Press.

Efterfølgende poserede del Potro med sin redningsmand Federico Pizarro.

- Lyset gik ud og nogen (del Potro, red.) var fanget. Men 'Gladiatorerne' (det argentinske håndboldlandsholds kælenavn, red.) kom til undsætning, skrev Pizarro til billedet på Twitter.

Noget tyder på, at elevatorforskrækkelsen ikke påvirkede del Potro synderligt imod storfavoritten Novak Djokovic. For argentineren vandt noget overraskende i to sæt over serberen, som grædende forlod tennisanlægget i Rio. Del Potro vandt med 7-6 (7/4) og 7-6 (7/2).

Phelps udbygger sin utrolige OL-rekord

Neymar skuffer i ny OL-nullert

Masser af søvn og mad skal give guld

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+