Stjernelanding: Wozniacki løb med opmærksomheden

Tennisstjernen og fanebæreren skabte hektik ved sin blotte ankomst, og selv svømmepigerne strømmede til for at tage selfies

Svømmeren Pernille Blume var hurtig på selfie-aftrækkeren, da tennisstjernen var ankommet. Foto: Jens Dresling
Svømmeren Pernille Blume var hurtig på selfie-aftrækkeren, da tennisstjernen var ankommet. Foto: Jens Dresling

RIO DE JANEIRO (Ekstra Bladet): Der var masser af danske atleter fra verdenseliten samlet på Village Plaza foran deres indkvartering, men alligevel var der en, der kom til at skille sig ud.

Da Caroline Wozniacki trådte ind på plænen i sine guldsandaler, skete der pludselig noget. Hektikken bredte sig som ringe i vandet, og det var ikke kun pressens fotografer men også blandt yngre svømmepiger, der ilede mod hende, de sidste for at begå selfies med tennisstjernen.

Hun havde netop sat kufferten i den treværelses lejlighed, hun deler med Kenneth Carlsen og sin far, Piotr, da hun scenevandt smilede under de blåtonede solbriller og markerede sin landing i Rio.

Caroline Wozniacki havde smilet med sig til det første møde med pressen. Foto: Jens Dresling
Caroline Wozniacki havde smilet med sig til det første møde med pressen. Foto: Jens Dresling

Og smilet fulgte med i de tv-interviews, der fulgte.

- Det er fantastisk at være her. Det er rigtigt fedt at bo i OL-byen denne gang. Det savnede jeg i London. Jeg har allerede mødt en del af holdet og set nogle ansigter, jeg kender. Nu føler jeg rigtigt, at jeg er til OL og er en OL-atlet, sagde hun og bekendtgjorde, at målet selvfølgelig er en medalje.

Vejen til den bliver svær med en tung lodtrækning og et sandsynligt møde med Serena Williams, hvis begge når så langt som til kvartfinalen.

OL: Wozniacki kan møde Kvitova i anden runde

Men allerede fredag aften kan hun indløse en stor gevinst, forklarer hun om sin rolle ved den store åbningsceremoni.

- Det bliver en fantastisk oplevelse. Det er meget få, der får lov at bære fanen ind for deres land og være frontfigur for deres hold. Det betyder virkelig meget for mig. Det bliver helt sikkert et højdepunkt i min karriere. Jeg glæder mig virkelig meget.

- Jeg har styrketrænet, så jeg kan holde flaget længe. Jeg vil bare nyde oplevelsen og tage det hele ind, for det sker kun en gang. Joachim (B. Olsen, red.)har virkelig sat baren højt ved at bære den banen rundt i en arm. Så længe jeg ikke falder, er jeg tilfreds. Jeg kunne sagtens finde på at falde over mine egne fødder, griner hun.

Der blev tid til både en krammer og en snak med Lotte Friis, mens Pernille Blume lidt benovet lytter med. Foto: Tariq Mikkel Khan
Der blev tid til både en krammer og en snak med Lotte Friis, mens Pernille Blume lidt benovet lytter med. Foto: Tariq Mikkel Khan
 

Styrkeprøven på Maracana betyder, at hun er sikker på først at spille sin første kamp søndag. Her møder hun – formentlig - Hsieh Su-wei fra Taiwan. Hun har nemlig bekendtgjort på de sociale medier, at hun ikke vil stille op for sit land på grund af en uoverensstemmelse med den nationale, olympiske komite.

Den oplysning havde Wozniacki dog kun et skuldertræk tilovers for.

- Jeg har hørt nogle rygter om, at der var nogle problemer, men jeg regner med at skulle møde hende. Bliver det en anden, tager vi den derfra. Så får jeg det nok at vide dagen før, og så kan jeg forberede mig på det.

- Carolines modstander har trukket sig, så det bliver en anden, hun skal op imod, siger træner Piotr Wozniacki, lød det senere, da Ritzau forholdt farmand Piotr Wozniacki til lodtrækningen.

BREAKINGBREAKING

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+