Stjernens dom: Bliv væk fra OL - det er livsfarligt

Sportsfans bør blive væk fra sommerens OL, for det er livsfarligt at være i Rio, mener Rivaldo

OL afholdes i Rio fra 5-21. august, men der er livsfarligt, lyder det (Foto: AP)
OL afholdes i Rio fra 5-21. august, men der er livsfarligt, lyder det (Foto: AP)

Når der fra 5. august til 21. august afholdes Olympiske Lege i Rio, så vil byen blive besøgt af adskillige tusinde sports-fans, der kommer for at se, hvad atleterne har trænet for de seneste fire år.

Men de mange turister bør blive hjemme, for det er alt for farligt at besøge Rio. Det mener den nu 44-brasilianer Rivaldo, der vandt fodboldens Ballon d'Or i 1999.

- Jeg råder alle dem, der planlægger at besøge Brasilien eller til at komme til OL i Rio til at blive i deres egne lande, for her er du i livsfare, skriver Rivaldo i en opdatering på Instagram.

Rivaldo henviser til mordet på en 17-årig pige i forbindelse med et røveri lørdag morgen på en af Rios hovedveje kaldet Linea Amarilla, der linker den internationale lufthavn til hovedparten af de olympiske arenaer.

Kriminelle og politiet var herefter i skudduel lørdag aften på Avenida Brasil, der er en af de store veje, der forbinder lufthavnen med centrum af Rio. Her blev en mistænkt dræbt, mens fire andre mennesker blev såret i krydsilden.

Der registreres årligt 1.202 mord i Rio, men det er altså kun de officielle af slagsen i byen med næsten seks millioner mennesker.

Der er flot i Rio, men også lidt farligt (Foto: AP)
Der er flot i Rio, men også lidt farligt (Foto: AP)
 

Og Rivaldo angiver andre årsager til, at man ikke bør rejse til OL i et land, der ikke fungerer.

- For ikke at nævne de offentlige hospitaler, der ikke fungerer og alt dette rod i brasiliansk politik. Kun Gud kan ændre situationen i vores Brasilien, lyder det fra Rivaldo.

Rivaldo nåede 74 landskampe for Brasilien og var med til vinde VM i 2002 og var i finalen i 1998. Han stoppede karrieren i sommer i hjemlandets Mogi Mirim, men er mest kendt for sine fem år i Barcelona fra 1997 til 2002 og de efterfølgende to år i Milan og tre år i Olympiakos.

OL afholdes i Rio fra 5-21. august, men der er livsfarligt, lyder det
OL afholdes i Rio fra 5-21. august, men der er livsfarligt, lyder det

Caroline Wozniacki skal håbe på en dispensation for at komme til OL. (Foto: AP/Dmitri Lovetsky) Tennis Kun én OL-chance: Caroline må ikke rejse

(Arkivfotos: Mads Madsen, Preben S. Søborg, Thomas Wilmann og Lars Krabbe) Sport 90'ernes stjerner: Her er OL-heltene i dag

104 kommentarer
Vis kommentarer