Supermodel-drama inden OL-åbning: 'Showet er racistisk!'

Instruktøren bag åbningsceremonien under OL har lavet en uheldig scene i showet med en sort tyveknægt, der stjæler fra en smuk supermodel. Det har nu skabt stor ballade

Supermodellen Gisele Bündchen er med i OL-åbningsceremonien, der har modtaget stor kritik for at være racistisk. Foto: AP/Jeff Christensen.
Supermodellen Gisele Bündchen er med i OL-åbningsceremonien, der har modtaget stor kritik for at være racistisk. Foto: AP/Jeff Christensen.

OL's åbningsceremonier plejer at være en fest, hvor alle er glade og danser rundt som feer på lykkepiller. Men allerede inden åbningsceremonien klokken 1, natten til lørdag dansk tid, er der ballade omkring det farverige og festlige show.

Instruktøren bag OL-åbningsceremonien 2016, Fernando Meirelles (manden, der har instrueret ’City of God’ og ’The Constant Gardener’, red.), er kommet i store problemer, fordi han har lavet en scene, hvor den brasilianske supermodel Gisele Bündchen tilsyneladende bliver røvet af en sort dreng nede på en af de flotte badestrande. Det skriver Washington Post.

Den 'forbudte' scene, der mandag blev øvet på Maracana Stadium under generalprøven op til premieren, blev blandt andet overværet af kommunikationschefen for Universitetet i Rio de Janeiro, Fernando Alvares Salis. Og han var bestemt ikke tilfreds med det, han var vidne til.

- Det er totalt uacceptabelt. Det må fjernes fra showet! Den viser en racistisk stereotyp om en voldelig ung mand, siger han ifølge Washington Post.

En stor misforståelse

I selve scenen bliver supermodellen Gisele Bündchen ifølge det brasilianske medie Folha de S. Paulo passet op af en sort dreng i 'simpelt tøj', der forsøger at røve hende, hvorefter politiet jagter drengen væk fra stranden. Alt sammen sker til tonerne af bosa nova-hittet 'The Girl From Ipanema'.

Scenen, som den er beskrevet af mediet og fortolket af kommunikationschefen fra universitetet, er ikke helt forgået efter planen. Det afslører instruktøren Fernando Meirelles.

Ifølge Washington Post skal instruktøren have sagt, at scenen i virkeligheden handler en ung madsælger på stranden, som gerne vil have en selfie med Gisele Bündchen, men knægten jages væk af nogle sikkerhedsvagter, der ikke bryder sig om det. Men Supermodellen skulle i stedet komme drengen til undsætning og forsvare ham midt i 'jagten'.

- Det var et morsomt indslag, som viste sig ikke at være sjovt, så vi fjernede scenen, sagde instruktøren Fernando Meirelles, der samtidig forsvarede den kontroversielle del af showet.

- Der var intet i den, der lignede et røveri bortset fra to sikkerhedsvagter, der jagtede en madsælger. De er tre professionelle klovne, siger han.

Ifølge instruktøren var budskabet med selve scenen fred.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun er dansk politiks nyeste protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind