Svensk OL-chok: Medaljehåb testet positiv for doping

Mellemdistanceløberen Abeba Aregawi har testet positiv for et forbudt stof og er blevet suspenderet

Abeba Aregawi fik en kedelig besked at slutte februar af på. Svenskeren er testet positiv for doping. (Arkivfoto: AP)
Abeba Aregawi fik en kedelig besked at slutte februar af på. Svenskeren er testet positiv for doping. (Arkivfoto: AP)

Den tidligere verdensmester i 1500 meter løb for kvinder Abeba Aregawi, som stiller op for Sverige, er blevet udelukket af Det Internationale Atletikforbund (IAAF), efter at hun er testet positiv for et forbudt stof. Det oplyser det svenske nyhedsbureau TT.

- Det er med bestyrtelse og ekstrem skuffelse, at vi er tvunget til at give denne besked, siger generalsekretær Stefan Olsson fra Sveriges Atletikforbund (SFIF).

- Vi tager totalt afstand fra alle former for fusk, doping og ulovlige midler. Vi har nultolerance, og dette er helt uacceptabelt, siger han.

Der bliver nu igangsat en undersøgelse, og indtil den er afsluttet, vil atletikforbundet ikke oplyse, hvilket stof der er tale om.

25-årige Abeba Aregawi er født i Etiopien, men fik i 2012 svensk statsborgerskab og har siden december samme år stillet op for Sverige i internationale konkurrencer.

Det var således også som svensker, at hun i 2013 vandt guld ved VM i Moskva, ligesom hun året efter vandt sølv ved EM i Zürich.

Aregawi har nu bedt om at få kontrolleret sin B-prøve, og det bliver gjort indenfor kort tid, lyder meldingen fra atletikforbundet.

Afbryder samarbejde: Danmark kan miste OL-plads

Vild forbedring af rekord: Dansker pludselig tæt på OL