Tidligere Wada-chef er lunken ved russisk OL-deltagelse

Tidligere Wada-præsident Dick Pound vil være betænkelig ved at lukke russisk atletik ind i OL-varmen i Rio

Den 17. juni bliver det afgjort, om Ruslands atletikudøvere må deltage til sommerens OL-slutrunde i Brasilien. (Foto: Jens Dresling)
Den 17. juni bliver det afgjort, om Ruslands atletikudøvere må deltage til sommerens OL-slutrunde i Brasilien. (Foto: Jens Dresling)

Rusland er i et kapløb mod tiden frem mod OL for at få ophævet suspenderingen fra al international atletik, som landets atletikforbund blev idømt, da man blev afsløret i omfattende og statsstøttet doping.

På et møde i Det Internationale Atletikforbund (IAAF) 17. juni vil de russiske atletikudøveres OL-skæbne blive afgjort.

Men står det til Dick Pound, tidligere præsident for Det Internationale Antidopingagentur (Wada) og hovedarkitekten bag rapporten, som fældede russisk atletik sidste år, har Rusland stadig et stykke vej til tilgivelse.

- Jeg mener, der fortsat hersker elementer af benægtelse (i Rusland, red.), siger Pound på en konference i London ifølge AFP.

Sebastian Coe kan sagtens se Qatar afholde OL (Foto: AP) Anden sport Kontroversiel udmelding: Qatar kan afholde OL

Han forudser, at der vil komme et stort pres på IAAF og Den Internationale Olympiske Komité (IOC) for at lade den store nation mod øst deltage i OL, men Dick Pound er lunken ved tanken.

- Hvis jeg var IOC-præsident, og vi lukkede russerne ind igen, er vi så helt sikre på, at alle russiske atletikudøvere er rene, og at alt er forandret, spørger Pound sig selv på det hypotetiske spørgsmål.

- Det er meget vanskeligt at konkludere, lyder hans eget svar.

Den 74-årige canadier synes grundlæggende, at det vil være godt, hvis alle nationer kan deltage ved OL, men Rusland skal ikke lukkes ind i det fine selskab igen, førend alt er i orden.

- Om det giver mening (at lade Rusland komme til OL, red.) i forhold til de forandringer, de har lavet, mangler vi stadig at se, siger Dick Pound.

Her ses Jacob Barsøe, Morten Jørgensen og Kasper Winther Jørgensen i aktion. (Foto: Jens Dresling) Anden sport Tung Guldfirer rykker en vægtklasse op til EM

0 kommentarer
Vis kommentarer