To windsurfere sætter sejl mod OL i Rio

Truppen af danske OL-sejlere er nu oppe på ni, efter at Lærke Buhl-Hansen og Sebastian Fleischer er udtaget

Lærke Buhl-Hansen pg Sebastian Fleischer er udtaget til OL. (Foto: Astrid Dalum/Polfoto)
Lærke Buhl-Hansen pg Sebastian Fleischer er udtaget til OL. (Foto: Astrid Dalum/Polfoto)

Windsurferne Lærke Buhl-Hansen og Sebastian Fleischer er onsdag blevet udtaget til OL i Rio. De sejler begge i den olympiske windsurfingsklasse RS: X.

For Lærke Buhl-Hansen bliver det hendes første OL, mens Sebastian Fleischer også var med ved OL i London for fire år siden.

OL 2016 Sara Slott og Andreas Bube får billetter til OL

Dengang var han 18 år - den yngste i hele den danske OL-trup - og ingen havde regnet med, at han skulle deltage. Siden er der sket meget.

- I 2012 kom det som en kæmpe overraskelse. Jeg gik i 2.g og deltog ved et VM i Cádiz. Da vi kiggede på resultatlisten efter stævnet, havde jeg kvalificeret mig til OL.

- Det skete i april måned, så jeg havde ikke OL på hjernen i mere end fire måneder. Nu har jeg haft OL på hjernen i fire år.

- Så der er en kæmpe forskel. Det her har været en fireårig OL-kampagne med absurd hårdt arbejde. Nu skal det ned og eksekveres i Rio, siger Fleischer i en pressemeddelelse.

New York Times mener, at mange russiske OL-deltagere var dopet under legene i Sochi. (Foto: AP) OL 2016 Medie: Rusland dopede sig til medaljer under vinter-OL

Lærke Buhl-Hansen vil træne med de bedste og har trænet med en norsk og australsk pige. Og forud for et stævne i næste uge i Holland mødes hun med en ungarer og en canadier.

Hun fortæller, man er nødt til at være opsøgende, når man kommer fra en nation med få udøvere.

- Det er noget med at snakke på havnene og komme ind i varmen hos nogen. Hvis man sejler ordentligt og ellers altid er glad og smilende, så gider folk godt at træne med én.

- Hvis man finder nogen, som er lidt i samme situation som én selv, så kan man danne en træningsgruppe sammen.

- Det handler også om, hvorvidt man kan sammen på land, for man tilbringer mange timer sammen, siger Lærke Buhl-Hansen

Mens Sebastian Fleischer drømmer om en placering i top-ti, når det går løs i Rio, så håber Lærke Buhl-Hansen i første omgang bare på at samle en masse erfaring, der kan bruges frem mod OL i 2020 i Tokyo.

Disse danskere er klar til OL

I alt 45 danske atleter er officielt udtaget til OL i Rio i Brasilien.

Her er et overblik over de atleter, som er udtaget til OL, der afholdes fra 5. august til 21. august:

Atletik: Sara Slott Petersen, Andreas Bube, Stina Troest, Abdi Ulad, Anna Holm Baumeister og Jessica Draskau-Petersson
Bordtennis: Jonathan Groth
Brydning: Mark O. Madsen
Kajak: René Holten Poulsen
Roning: Juliane Elander Rasmussen, Anne Lolk, Anne Dsane Andersen, Lærke Berg Rasmussen, Morten Jørgensen, Jacob Barsøe, Jacob Søgaard og Kasper Winther Jørgensen
Sejlsport: Jena Mai Hansen, Katja Salskov-Iversen, Anette Viborg, Allan Nørregaard, Jonas Høgh-Christensen, Anne-Marie Rindom, Michael Hansen, Sebastian Fleischer, Lærke Buhl-Hansen, Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck
Skydning: Jesper Hansen, Stine Nielsen og Torben Grimmel
Svømning: Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen, Lotte Friis, Mie Ø. Nielsen, Pernille Blume, Viktor Bromer, Anton Ørskov Ipsen, Mads Glæsner, Pál Joensen, Anders Lie, Daniel Skaaning, Søren Dahl og Magnus Westerman
Triatlon: Andreas Schilling

Danske atleter har desuden sikret OL-nationspladser i en række discipliner, hvor der endnu ikke er sat navne på deltagerne. Det vil der blive senere på året.

Fanebærer: Tennisspilleren Caroline Wozniacki er udpeget som dansk fanebærer i Rio, men hun får brug for en dispensation, idet hun på grund af en skade ikke opfylder Det Internationale Tennisforbunds krav om antal optrædener for Danmarks Fed Cup-hold inden OL.

Kilde: ol2016.dif.dk

2 kommentarer
Vis kommentarer