U21-landstræner: Vi skal finde fornuftig OL-løsning

Superliga-klubberne er ikke tvunget til at frigive spillere til næste års OL, og det ærgrer U21-landstræneren

Niels Frederiksen er optimistisk og tror på, at parterne kan finde en løsning, selvom klubberne ikke er tvunget til at frigive deres spillere. (Foto: AP)
Niels Frederiksen er optimistisk og tror på, at parterne kan finde en løsning, selvom klubberne ikke er tvunget til at frigive deres spillere. (Foto: AP)

I fredags slog Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) fast, at klubber ikke er forpligtigede til at frigive deres bedste spillere til den olympiske fodboldturnering.

Den beslutning ærgrer U21-landstræner Niels Frederiksen, som vil være ked af at udtage et decimeret mandskab til næste års OL i Rio, hvis klubberne vælger at holde på spillerne.

Afsløring: OL-bombe kan ramme danske spillere

- Jeg håber, der bliver fundet en fornuftig løsning. Jeg ved, at Divisionsforeningen og DBU skal i dialog. Jeg kan udmærket se det fra klubbernes side, fordi de har nogle vigtige kampe.

- Jeg kan sagtens forstå klubbernes bekymring. Men jeg er sikker på, at klubberne kan forstå, at vi gerne vil stille så stærkt et OL-hold som muligt. Min forventning er, at der bliver fundet en fornuftig løsning, siger Niels Frederiksen.

Den tidligere Esbjerg- og Lyngby-træner erkender dog, at det er et svært dilemma, som klubberne står midt i.

Divisionsforeningen om OL-tvist: Kalenderen er fyldt op

- Set fra min synsvinkel havde det da været sjovere, hvis spillerne skulle frigives, men sådan bliver det tilsyneladende ikke, og så må vi håndtere den situation.

- Vi skal have en dialog med klubberne, og så må vi finde frem til noget, som, begge parter synes, er fornuftigt.

- Indtil andet er bevist, så tror jeg på, vi kan mødes og finde en fornuftig løsning, insisterer U21-landstræneren.

I værste fald kan Danmark risikere at stille op uden profiler som Pione Sisto, Andreas Cornelius, Andreas Christensen og Viktor Fischer.

- Det er hypotetisk. Og det vil jeg selvfølgelig have det skidt med. Men jeg tror ikke, vi ender der. Skulle vi havne der, så må vi tage den derfra, siger Niels Frederiksen.

Efter OL-bombe: Det bliver dansk Mickey Mouse-fodbold