Van(d)vid: Mere svømme-metal til Danmark

Den danske holdkap-medley tager OL-bronze - med Pernille Blume som stærk afslutter

Danmark satte ny Europa-rekord og tog bronzen i holdkappen. Foto: Tariq Mikkel Khan
Danmark satte ny Europa-rekord og tog bronzen i holdkappen. Foto: Tariq Mikkel Khan

RIO DE JANEIRO (Ekstra Bladet): Jeantte Ottesen brød næsten sammen - tårerne piblede ud af øjnene - og en dødtræt Pernille Blume måtte nærmest hives op af bassinet. Men det var al sliddet værd: Danmark sluttede OL-svømningen af med endnu en medalje oven i den af guld, Pernille Blume tidligere på aftenen vandt i 50 meter fri.

Den danske 4 gange 100 m holdkap-medley trodsede alle dystre forudsigelser og svømmede bronzen hjem - og med tiden 3.55.01 i ny europæisk rekord og sølle 1/100 sekund fra Australiens kvartet på andenpladsen. USA vandt i suveræn stil.

Mie Ø. Nielsen lagde stærkt ud i rygcrawl, vendte ved 50 meter som etter og holdt kadencen. Rikke Møller Pedersen vendte halvvejs som toer og overdrog depechen til Jeanette Ottesen, der holdt tredjepladsen halvvejs og skød Pernille Blume af som toer - og minsandten om den nykårede OL-guldvinder ikke var i stand til at holde Canada stangen efter vending som treer. Hun holdt hjem, og det danske svømme-samfund basker velsagtens med samtlige arme.

Pernille Blume nåede lige at få ni minutters opladning fra sin egen tur øverst på skamlen, inden hun skulle i gang igen. Imponerende! Danmark nok engang på podiet, og der bliver grædt salte tårer, skulle vi hilse at sige.

Men de kommer af ægte jubel og overstadig glæde!

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+