Vingaard færdig i FCN - men i spil til OL

Det danske U23 landshold, der rejser til Sydkorea i næste uge, har Martin Vingaard med på holdet

Den hårdtspillende midtbaneslider Martin Vingaard er i spil til OL - men færdig i Nordsjælland. (Foto: Jens Dresling)
Den hårdtspillende midtbaneslider Martin Vingaard er i spil til OL - men færdig i Nordsjælland. (Foto: Jens Dresling)

Midtbanespiller Martin Vingaard får en unik chance for at opleve noget, som meget, meget få fodboldspillere i Danmark oplever. Han er af Niels Frederiksen indkaldt til det danske U23-landshold, der i næste uge drager til Sydkorea forud for OL-slutrunden i Brasilien, der spilles i august.

Han kan dermed blive en af de tre spillere, der er født før 1. januar 1993, der må komme med i den 18-mands store trup, som Niels Frederiksen tager med til Brasilien.

Dansk forsvarskomet er endegyldigt ude af OL-billedet

Vingaard, der er i gang med sin sidste sæson i FC Nordsjælland, er endnu ikke udtaget til den endelige OL-trup, men han tager med til Sydkorea i håbet om at sikre sig en plads.

- Det er en super fed chance at få, og jeg blev vildt glad, da Niels i går ringede og gav mig beskeden. Jeg er fantastisk stolt over, at man har kigget på mig til den opgave, siger Martin Vingaard til fcn.dk.

- Her i Nordsjælland er jeg jo vant til rollen som den erfarne sammen med en hel masse unge spillere. Det giver et ekstra ansvar og har været sindssygt lærerigt og med til at udvikle mig som spiller. Og det er jeg selvfølgelig glad for, at man også har lagt mærke til i DBU, siger han videre.

Ud over Martin Vingaard har DBU også meddelt, at Frederik Børsting fra AaB, Nicolai Brock-Madsen fra Birmingham, Robert Skov fra Silkeborg og Patrick Da Silva er indlemmet i truppen til Sydkorea-turen.

Martin Vingaard får ikke forlænget sin kontrakt i Nordsjælland, men han kan trøste sig ved, at han kommer med U23-landsholdet til Sydkorea. (Foto: Jens Dresling)
Martin Vingaard får ikke forlænget sin kontrakt i Nordsjælland, men han kan trøste sig ved, at han kommer med U23-landsholdet til Sydkorea. (Foto: Jens Dresling)
 

Færdig i Nordsjælland
Martin Vingaards kontrakt med FC Nordsjælland udløber 30. juni, og onsdag meddeler Farum-klubben, at den ikke bliver forlænget. Dermed spiller Martin Vingaard sin sidste kamp for FC Nordsjælland på søndag mod FC Midtjylland. Det er samtidig hans kamp nummer 100 for tigrene.

- Jeg er stolt over, at jeg har opnået det meste af det, jeg kom til FCN for. Det vil være en personlig bedrift, hvis jeg på de tre år opnår 100 kampe og en plads i det selskab. Jeg kom først og fremmest for at komme til at spille fast, og det har jeg opnået, siger Martin Vingaard til fcn.dk og tilføjer:

- Jeg vil huske min tre år i FCN for en masse godt. Det har været nogle super år, og jeg glæder mig over at have været en stor del af den proces, vi har været igennem med at spille så mange unge ind på holdet. Det er lykkedes uden at vi er kommet i nedrykningsfare, og der venter FCN er stor fremtid, fordi fundamentet er på plads til at fortsætte det nye projekt.

Her er dit danske OL-hold, Niels Frederiksen

FC Nordsjælland takker Martin Vingaard for indsatsen gennem de seneste tre sæsoner.

- Jeg har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med Martin Vingaard i flere omgange og han vil altid fremstå som et eksempel til efterfølgelse hvad angår hans tilgang til jobbet som professionel fodboldspiller.

- Martin er respekteret og vellidt i omklædningsrummet og altid velforberedt og super seriøs med sine ting. Således har han også i denne sæson været et vigtigt element på holdet og været vores måske mest konstant præsterende spiller, siger sportsdirektør Carsten V. Jensen og fortsætter:

- Han arbejder altid hårdt for holdet og går altid foran, når situationen spidser til, og så har han samtidig temmelig ofte en fod med i assist og scoringer.

- Martin har sat et stærkt aftryk i FCN og nu er tiden kommet, hvor han skal videre, og uanset hvor det bringer ham hen, skal han have alt mulig held og lykke med herfra og skal naturligvis altid være velkommen til at kikke forbi her i klubben.

Martin Vingaard ved endnu ikke, hvad fremtiden bringer efter sommerferien.

Tjek status i din Superliga-klub: De kan være på vej ud

TV: De unge knægte får noget at se frem til, når Martin Vingaard tager med i Sydkorea. Se bare her, hvordan han med en voldsom tackling nedlægger to mand: