Voldsomt vejr frustrerer Guldfireren

Det danske guldfirer beviste sit værd i massive bølger i Rio 

Guldfireren var ikke helt tilfreds med bølgerne i Rio. Foto: AP.
Guldfireren var ikke helt tilfreds med bølgerne i Rio. Foto: AP.

En af hemmelighederne bag Danmarks længstvarende OL-succes har været fornyelse.

Det kunne TV 2 ekspert, Thor Kristensen, der har en fortid som besætningsmedlem ombord på Guldfireren, afsløre, da Danmarks stolte flagskib trodsede bølgerne a la Vesterhavet på Lagos Rostadium og fik vist, at der er OL-medaljer i sigte for 6. gang i træk.

Med lange seje træk som ikke tidligere har været forbundet med den danske båd, leverede kvartetten, Morten Jørgensen, Kasper Jørgensen, Jacob Barsøe og Jacob Søgaard en fornemt udlæg.

- Det var godt nok noget svært vand, men det er det heldigvis for alle. Banen er helt åben, så det er lige svært for alle.

- Forholdene er ikke rigtigt noget, vi kan gøre noget ved. Vi fokuserer på det, vi kan gøre noget ved, og det er roningen.

- Vi kan godt gøre det en lille smule bedre, så der er lidt at arbejde med, sagde Jacob Søgaard efter Guldfirerens første ræs i Rio.

Inden der på torsdag skal uddeles  medaljer er der tirsdag en semifinale, men bedømt på de tre indledende heats vil den danske båd også indtage sin 'stamplads' i finalen.

Der er kun skiftet en roer ud siden OL i London, og der kun er sket en ændring siden sidste års VM-sølv med den tidligere OL-guldvinder, Morten Jørgensen tilbage efter sygdom, men alligevel har træner Bent Fransson formået at skabe en 'ny' Guldfirer, som i den nye version efter de indledende heats har givet konkurrenterne fra Schweiz, New Zealand m.fll. en del af spekulere over.

Som den eneste letvægtsfirer i de indledende heats kunne dansk ronings flagskib krydse mållinjen med en tid under 6 minutter, nemlig 5.58,21 min, og dagens hurtigste tid var godt 5 sekunder hurtigere end de to andre heatvindere, Italien og New Zealand, mens verdensmestrene Schweiz var en anelse længere bagud på en skuffende 3’er i heatet.

Det var tydeligt, at bølgerne med skum ikke var uvant for de danske roere, der modsat mange andre bare sad stille og roligt på det oprørte vand.

- Guldfireren har aldrig roet med så lange træk. Kendetegn har altid været flere åretag end de andre sammen med en stærk spurt, slød det fra Thor Kristensen.

- Vi ser en ny version af Guldfireren.

- Der er blevet sendt et klart signal til konkurrenterne, siger Thor Kristensen, der var med, da der blev vundet  OL-guld 2004 i Athen.

Allerede otte år tidligere havde Guldfireren set dagens lys med OL-guld i Atlanta og fik genoplivet de danske  traditioner i 4’eren, hvor Kvik bl. a. tilbage i  1964 snuppede OL-guld i Tokyo.

Og siden Atlanta 1996 har Guldfireren haft abonnement på at få en OL-medalje, og høsten har indtil nu været 3 x guld og 2 x bronze.

Bomberens OL hænger i en tynd fiber

Fantom-ræs: Guldfireren tættere på OL-medaljer!

Succes-dansker i dramatisk OL-ræs: Så voldsomt var det

Dybt skuffet dansker var grædefærdig efter OL-nedtur

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind