WHO: Minimal risiko for zikavirus under OL

Atleter og tilskuere behøver ikke frygte for at blive smittet med zikavirussen under OL, meddeler WHO

Der er meget lille fare for, at zikavirussen smitter ved OL, meddeler Verdenssundhedsorganisationen WHO. (Foto: AP)
Der er meget lille fare for, at zikavirussen smitter ved OL, meddeler Verdenssundhedsorganisationen WHO. (Foto: AP)

Verdenssundhedsorganisationen WHO meddeler, at der er en meget lille risiko for, at zikavirussen spreder sig i august, når der bliver afholdt OL i brasilianske Rio de Janeiro. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Smitte med zikavirus giver symptomer som feber, røde øjne og hovedpine, og det kan give misdannelser hos fostret, hvis en gravid bliver smittet.

Derfor kommer meddelelsen fra WHO som en god nyhed for de atleter, der har overvejet, om det er risikoen værd at tage til Brasilien.

- Vores komité har konkluderet, at der er en meget lav risiko for yderligere spredning af zikavirussen under de olympiske lege og de paraolympiske lege, som Brasilien er vært for.

- Der bør ikke være generelle restriktioner mod at rejse til lande eller områder, hvor zikavirussen eksisterer, meddeler WHO.

Organisationen vil dog alligevel øge sine kontrolforanstaltninger i de område, hvor der er olympiske konkurrencer.

Zikavirus spredes primært af myggearten aedes.

Det anslås, at 1,5 millioner brasilianere er smittet med zika, og næsten 1300 babyer skulle være født med mikrokefali - unormalt små hoveder og hjerner - siden zikaudbruddet begyndte sidste år. Der er ingen vaccine for virussen.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

OL-guldvinder Greg Rutherford får frosset sit sæd ned for at sikre sig mod zikavirusset. (Foto: PA Photos) OL 2016 OL-guldvinder nedfryser sin sæd inden OL

(Foto: AP/Andre Penner, File) OL 2016 Dansk forsker: Zikavirus gør OL til en unødvendig risiko

0 kommentarer
Vis kommentarer