Zika-panik før OL: Nu kommer den myggesikre træningdragt

De sydkoreanske atleter vil bære specielt træningstøj ved OL-ceremonier på grund af frygt for zikavirus

Så farlig er Zika-virussen. Hør mere her

Sydkoreas OL-atleter vil være iklædt noget specielt træningstøj, når det går løs ved OL i Rio de Janeiro.

Her vil sydkoreanerne blandt andet være iført langærmet træningstøj, som er imprægneret til at afvise myg. Det meddelte Sydkoreas OL-komité torsdag.

Jonas Høgh-Christensen og de øvrige får ingen præstationsfremmende virkning af at tage bakterie-pillerne, fastslår Anti Doping Danmark-direktør Michael Ask. (Foto: Brian Lindberg Jensen) OL 2016 Antidoping-chef: Dansk OL-pille er ikke snyd

Baggrunden er frygt for det myggebårne zikavirus, hvor der i Brasilien er rapporteret om 1,5 millioner tilfælde ud af det totale antal på to millioner på verdensplan indtil nu.

En talsmand for OL-komitéen i Sydkorea oplyser, at sydkoreanerne i forbindelse med åbnings- og afslutningsceremonien vil være iklædt træningstøj, der dækker det meste af kroppen, og som kan afvise myg.

I forbindelse med konkurrencerne kan sydkoreanerne ikke bruge træningstøjet, der dækker det meste af kroppen, men også her vil sydkoreanerne være opmærksomme.

- Vi vil distribuere myggeafvisende spray til alle atleter, og for at være sikre vil vi også vaccinere dem mod andre sygdomme, som kan spredes via myg, siger talsmanden ifølge AFP.

Jonas Høgh Christensen er en af de 30 atleter, der er med i undersøgelsen. (Foto: Polfoto OL 2016 Danske atleter sluger bakterier for at modstå beskidt OL-vand

Der findes ingen vaccine eller kur imod det zikavirus, der hersker i Sydamerika.

I de fleste tilfælde resulterer den i milde symptomer, men den mistænkes for at være skyld i, at børn er født med unormalt små hoveder og hjerner.

De danske recurve-kvinder skal til årets første World Cup og teste formen frem mod OL. På billedet ses Carina Rosenvinge Christiansen i aktion. (Foto: Jens Dresling) OL 2016 Danske bueskytter skal vise OL-form i Shanghai

Professor forklarer, hvordan Zika-virussen kan være opstået

0 kommentarer
Vis kommentarer