Årets Guldfisk: Jeg er i chok

Nu styrter Mie Ø. Nielsen til Rio for at vinde medalje til Danmark – tirsdag aften blev hun kåret som Årets Damesvømmer

Mie Ø. Nielsen blev årets kvindelige svømmer (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Mie Ø. Nielsen blev årets kvindelige svømmer (Foto: Tariq Mikkel Khan)

KØBENHAVN (Ekstra Bladet): - Jeg er lidt i chok! Næ, jeg er faktisk meget i chok.

Mie Østergaard Nielsen var den, der mindst havde regnet med at løbe med titlen som Årets Damesvømmer, da Cirkusbygningen i København blev forvandlet til den helt store badefest.

Ekstra Bladet fangede en superglad svømmer umiddelbart efter kåringen, hvor hun slog koryfæer som Lotte Friis, Rikke Møller Pedersen og Jeanette Ottesen.

Vi skal bruge en side 9-pige i morgen. Er du frisk?

- Jeg kan da hoppe ind i badekarret. Er det ikke det, siger hun glad og river lidt op i blusen og griner.

Her er begrundelsen for hendes nominering:

’Mie Østergaard Nielsen understregede i 2015, at hun skal regnes med blandt favoritterne, når der i 2016 afvikles OL i Rio. Med en VM-bronzemedalje på 100 ryg, en 5. plads på 50 ryg og en bunke både danske og nordiske rekorder på både kort- og langbane fortsatte Mie sin opadgående kurve gennem hele 2015. Mie var desuden en afgørende faktor, da hun sammen med det øvrige danske hold på 4x100 holdmedley sikrede Danmark en 5. plads ved VM og dermed en OL-billet til Danmark.’

Her vinder Jeanette Ottesen guld ved 100 meter butterfly ved EM 2014 (Foto: AP) Svømning Svenskerne til Ottesen: Vores mest sikre OL-guld i moderne tid

Pernille Blume var på den røde løber til Dansk Svømme Award, hvor også sangerinder, skuespillere, politikere og andre kendisser mødte op (Foto: Tariq Mikkel Khan) Anden sport Se billederne: Stjerner i topform til den store badefest

Er du medalje-kandidat?

- Jeg drømme selvfølgelig om en medalje ved OL i Rio. Men lige nu er jeg bare så overrasket. Når man er oppe mod svømmer som de tre, jeg var nomineret sammen med, så bliver man da både overrasket – og stolt. Det her er bare et kæmpe skulderklap for mig.

Har du nået at ringe hjem til din far?

- Jeg tror allerede, han ved det, siger Mie Ø. Nielsen, der er datter af den ’gamle’ OL-svømmer Benny Nielsen. Jeg tror, min træner, Viktor Bromer og andre allerede har skrevet hjem.

Hvad betyder sådan en pris for dig?

- Det betyder rigtigt meget, at hele svømme-Danmark har stemt på mig. At de mener, jeg er Danmarks bedste kvindelige svømmer lige nu.

Og så skal du til OL og vinde medaljer!

- Jeg skal til OL, og jeg håber selvfølgelig at vinde en medalje. Så længe, man får lov til at slås om dem… Det er foreløbig det vigtigste.

Hvor ligger du henne på ranglisterne lige nu?

- Jeg tror, jeg ligger toer eller treer lige nu. Det betyder selvfølgelig, at jeg skal kæmpe hårdt for at blive nummer et. Jeg lover, jeg vil gøre, hvad jeg kan.

Afslutningsvis blev udspringeren Stefanie Fryland Clausen optaget som det 13. medlem af svømningens Hall of Fame. Hun blev født i 1900 og døde i 1981 og vandt bl.a. OL-guld i tårnspring i Antwerpen i 1920.

Fotos af prisvindere ved Dansk Svømme Award (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Mie Ø. Nielsen blev årets kvindelige svømmer (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Mie Ø. Nielsen blev årets kvindelige svømmer (Foto: Tariq Mikkel Khan)

 

2 kommentarer
Vis kommentarer