Amerikansk homo-spiller stopper karrieren

Psykiske problemer gør, at den homoseksuelle, amerikanske fodboldspiller Michael Sam træder tilbage fra sporten

Michael Sam har haft svært ved at leve som football-spiller, efter at han sprang ud som homoseksuel. (Foto: AP/Rick Scuteri)
Michael Sam har haft svært ved at leve som football-spiller, efter at han sprang ud som homoseksuel. (Foto: AP/Rick Scuteri)

Han sprang som ud som homoseksuel i februar 2014, bare tre måneder før draften (udvælgelsen, red.) til NFL, verdens bedste liga inden for amerikansk fodbold.

Men lørdag valgte 25-årige Michael Sam er indstille karrieren efter bare et år som professionel. Årsagen er, at mentale problemer som følge af kæmpe opmærksomhed fra offentligheden har gjort det svært for Sam at holde fokus på spillet, siden han som den første amerikanske fodboldspiller nogensinde valgte at være åben omkring sin seksualitet. Det skriver engelske The Telegraph.

Indtil sit stop spillede Sam for canadiske Montreal Alouettes.

- De seneste 12 måneder har været meget vanskelige for mig til det punkt, hvor jeg blev bekymret for min mentale tilstand. På grund af det stopper jeg nu karrieren. Jeg vil gerne takke Alouettes for den mulighed, de har givet mig, og jeg håber at være tilbage på banen snart. Tak til Jer alle for forståelsen og støtten, skriver Sam på sin Twitter-profil.

Den defensive linjemand blev oprindeligt draftet af St. Louis Rams, og efterfølgende fejrede han det ved at kysse sin mandlige kæreste på live TV.

Sam brød dog ikke igennem hos Rams og spillede i en kort periode på Dallas Cowboys' træningshold, inden turen altså gik videre til canadiske Montreal Alouettes.

Siden Sam stod frem omkring sit seksuelle tilhørsforhold og kyssede sin kæreste efter draften i maj 2014 har de negative reaktioner mod ham været ekstremt voldsomme fra flere sider. En spiller fra Miami Dolphins skrev for eksempel 'skrækkeligt' på sin Twitter-konto med henvisning til Sams homoseksualitet.

Sam fik dog også masser af opbakning for sit modige valg om at fortælle, at han er homoseksuel. Den amerikanske præsident Barack Obama var en af Sams største støtter.

- Fra boldbanen til bestyrelseslokalerne beviser homoseksuelle amerikanere hver dag, at de skal bedømmes på, hvad de gør, og ikke på hvem de er, sagde Obama i forbindelse med Sams åbenhed.

Som collegespiller for University of Missouri var Sam en af sin årgangs allerbedste i hele USA. I 2013 blev han kåret til årets spiller i Southeastern Conference.

Alligevel blev han kun valgt som nummer 249 i draften. Derfor konkludere mange medier, at amerikansk fodbold ikke var klar til at tage imod en homoseksuel spiller.

15 kommentarer
Vis kommentarer