Annonce:
Annonce:

Amerikansk sportshold bryder 71 års forbandelse

71 år efter geden Murphy blev forvist fra stadion, får Chicago Cubs igen chance for at vinde mesterskabet

Se triumfen her (Video: AP)
Annonce:

For første gang i 71 år skal baseballholdet Chicago Cubs ud i en direkte duel om at vinde World Series - finalen i den amerikanske baseballliga - som klubben ikke har vundet siden 1908.

Det står klart, efter Chicago Cubs natten til søndag slog Los Angeles Dodgers med 5-0.

Efter sejren brød en gadefest ud i det nordlige Chicago. De færreste fans havde forventet, at de skulle opleve klubben bryde den forbandelse, som har hængt over dem siden 1945, hvor holdet senest var i finalen, men tabte.

- Jeg har ventet hele mit liv på det, og jeg ville ønske, at min far kunne have set det, siger Ryan Jones, en fan på 42 år, foran stadion til en journalist fra nyhedsbureauet Reuters.

Pedro Strop var ovenud lykkelig (Foto: AP)
Pedro Strop var ovenud lykkelig (Foto: AP)
 

Under den fjerde finale i World Series i 1945 blev ejeren af restauranten Billy Goat Tavern, Billy Sianis, bedt om at forlade stadion. Han havde medbragt sin ged Murphy, hvis lugt generede flere af de andre fans.

Annonce:

Billy Sianis forlod stadion og sendte angiveligt et telegram til klubbens ledelse med teksten: "I vil tabe denne World Series, og I vil aldrig vinde World Series igen. I kommer aldrig til at vinde World Series, fordi I fornærmede min ged."

Chicago Cubs førte 2-1 i finaleserien, hvor der spilles bedst af syv kampe, da Billy Sianis og geden Murphy blev bedt om at forlade stadion. Siden tabte Chicago finaleserien, som klubben ikke har været i siden.

Flere gange har Chicago Cubs været tæt på at nå World Series, men forbandelsen har hvilet over klubben.

I 1984 var Chicago Cubs kun én sejr fra at blive finaleklar, men endte med at tabe tre kampe i træk til San Diego Padres.

Meget værre var det i 2003. Klubben førte 3-2 i kampe og var samtidig foran med 3-0 i hjemmekampen mod Florida Marlins, før en episode ændrede kampen.

Chicago Cubs-tilhængeren Steve Bartman ville prøve at gribe en bold, men i stedet afrettede han den, så Cubs-spilleren Moises Alou ikke kunne gribe bolden. Det ville formentlig have sikret klubben sejren og en plads i finaleserien.

I stedet blev føringen sat over styr, og myten om forbandelsen blev atter forstærket.

Under sin lange sejrstørke har klubbens fans også måttet leve med, at lokalrivalen Chicago White Sox, præsident Barack Obamas favorithold, har haft det sportslige overtag i byen. Senest med et mesterskab i 2005.

Fansene var selvfølgelig også ekstatiske (Foto: AP)
Fansene var selvfølgelig også ekstatiske (Foto: AP)
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Annonce:
AFSLØRINGAFSLØRING
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: