Afslører vanvidskontrakt: Superstjerne får 6,5 milliarder

NBA-stjernen LeBron James har mildest talt scoret kassen med sin livstidskontrakt med Nike

LeBron James kommer næppe til at lide økonomisk nød i sit liv. (Foto: AP)
LeBron James kommer næppe til at lide økonomisk nød i sit liv. (Foto: AP)

Selvom Stephen Curry fra Golden State har stødt LeBron James af tronen som NBA's konge, så kan superstjernen fra Cleveland Cavaliers ikke klage.

Cavs fører 1-0 over Toronto Raptors i Eastern Conference-finalen, og udenfor banen kan James heller ikke klage.

NBA's officielle lønstatistik afslører, at forwarden med en årsløn tæt på 150 mio. kroner er den næsthøjest lønnede spiller i ligaen - kun overgået af Kobe Bryant, der som bekendt netop har indstillet karrieren.

Men det beløb er ærlig talt de rene pebernødder sammenlignet med den helt og aldeles vanvittige livstidskontrakt, han har indgået med Nike.

Oklahoma City Thunder og Steven Adams leverede overraskelsen mod Andrew Bogut, Draymond Green og Golden State Warriors. (Foto: AP) Anden sport NBA-mestre taber første semi på eget gulv

Rygterne om indholdet i den aftale har længe haft deres eget liv på de sociale medier, men nu har LeBron James' forretnings-partner og ungdomsven Maverick Carter løftet lidt af sløret for aftalen, der sikrer basketball-stjernen og hans efterkommere mod økonomiske problemer.

Da aftalen blev underskrevet i december, blev der hvisket om, at James ville tjene omkring 500 mio. dollars - godt 3,25 mia. kroner.

LeBron James er på alle måder flyvende i øjeblikket. (Foto: AP)
LeBron James er på alle måder flyvende i øjeblikket. (Foto: AP)
 

Men selv om det beløb er stort nok til at gøre almindeligt dødelige svimle, så er det slet ikke nok, afslører Carter overfor magasinet GQ.

Stephen Curry bliver ved med at imponere i NBA. (Foto: AP) Anden sport Sætter Jordan til vægs: NBA-stjerne skriver vanvittig historie

- Hvor meget er aftalen værd?, spørger magasinet.

- Det kan jeg ikke sige, lyder det første svar.

- Kom nu, Mav. Kan du ikke give et bud i runde tal?

- Hvad siger folk, spørger LeBrons rådgiver, og da GQ-intervieweren nævner tallet en milliard dollar (6,5 mia. kroner - red.), peger Maverick Carter opad, inden han svarer.

- Ja, det er en fantastisk aftale. Nike er meget tilfredse med den. Det er det vigtigste. De er ligeså tilfredse, som jeg er, og som LeBron er. Nike er begejstrede for den. Det er den største aftale i firmaets historie. De håber, at han vil indtjene endnu mere. Og det håber vi naturligvis også, siger Maverick Carter til magasinet.

Med aftalen har Nike taget kraftig revanche efter at have tabt forhandlingerne om at sponsere Stephen Curry til tøjfirmaet Under Armour.

LeBron James var toneangivende i begge ender af banen, og så vandt Cleveland Cavaliers for fjerde gang mod Atlanta Hawks. (Foto: AP) Anden sport LeBron James fører Cleveland i NBA-semifinalen

Stephne Curry har tilbragt det meste af slutspillet på sidelinjen. (Foto: AP) Anden sport Curry nærmer sig comeback for NBA-mestre

13 kommentarer
Vis kommentarer