Heats rekordforsøg afbrudt i nat

Sølle seks kampe var Miami Heat fra at skrive bemærkelsesværdig NBA-historie

LeBron James, Mario Chalmers og Ray Allen forlader skuffede banen efter nedturen til Bulls. (Foto: AP)
LeBron James, Mario Chalmers og Ray Allen forlader skuffede banen efter nedturen til Bulls. (Foto: AP)

27 sejre i træk.

I to måneder bestilte Miami Heat ikke andet end at vinde og vinde og vinde lidt mere. 27 gange i træk.

Sølle seks kampe manglede det stjernebesatte NBA-mandskab at vinde for at nå op på legendariske Los Angeles Lakers' mandskab i 1971-72, der vandt 33 i træk.

Nu skal Heat begynde forfra.

For natten til torsdag tabte de forsvarende mestre 101-97 til Chicago Bulls.

Luol Deng lavede 28 point, mens Carlos Boozer blev noteret for 21 point og 17 rebounds for Bulls.

Hos Heat leverede LeBron James igen en mesterlig præstation med 32 point. Men denne gang rakte det ikke for verdens måske bedste spiller.

Heldige, ydmyge og velsignede
- Det er én af de bedste timer, ligaen nogensinde har oplevet. Vi har endnu ikke rigtig reflekteret over, hvad vi har præsteret. Vi har været igennem en kort periode, hvor vi har været meget heldige, meget ydmyge og velsignede over at være en del af så godt et hold, sagde James efterfølgende, hvor han dog ikke lagde skjul på, at skuffelsen over at tabe fyldte mest.

Den fulgte cheftræner Erik Spoelstra meget fint op på.

- Vi forstår, sandsynligvis først rigtigt senere i karrieren, betydningen af dette. Og det var så det. Vi anerkender selv bedriften, men for os handlede det aldrig om stimen. Vi havde et større mål, og selv nu efterfølgende spørger vi os selv, om vi bliver et bedre hold, sagde han.

Stimen har ikke været en lang række af suveræne sejre til Heat. Tværtimod.

Holdet blev nærmere kendt som comeback kings, som de kalder det over there. I perioden, der begyndte 3. februar, lykkedes det at indhente modstandere, der førte med 10 point eller mere, hele syv gange. 11 gange var Heat bagud i 4. quarter. Og hver gang vandt de.

Suveræne føringer
Gode mandskaber som Los Angeles Clippers, Oklahoma City Thunder og Bulls blev blæst ud, mens man havde det overraskende svært mod middelmådige modstandere som Cleveland Cavaliers, Detroit Pistons og Sacramento Kings.

Mod Boston Celtics var man bagud med 13 point med otte minutter igen. Den blev vendt. I Cleveland var man nede med hele 27 point i 3. quarter, mens både Detroit og Charlotte førte med 11 point.

Mod Orlando skulle der en såkaldt buzzerbeater (scoring i sidste sekund) af James til, før sejren var i hus, mens man mod Sacramento måtte tage dobbelt overtid i brug for at få sejren.

Nu er stimen afbrudt. Tilbage står tabellen, hvor Heat nu fører suverænt i Southeast Division og Eastern Conference.

Fredag skal Miami Heat på den igen. Denne gang mod New Orleans Hornets.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere