Curlingkvinder besejrer Letland ved VM

De danske curlingkvinder åbnede VM skidt, men nu kommer sejrene. Torsdag blev Letland slået 8-5

Lynn Nielsen og Joan Ellegor er tæt på at sende Danmark til OL. (Polfoto)
Lynn Nielsen og Joan Ellegor er tæt på at sende Danmark til OL. (Polfoto)

De danske kvinder kæmper ved VM i Riga for at sikre, at der kommer et dansk kvindehold i curling med til næste års vinter-OL i russiske Sochi.

Efter en særdeles skidt åbning på VM hentede de danske kvinder onsdag en sejr over Italien, og den blev torsdag fulgt op af en sejr på 8-5 over Letland.

Skipper Lene Nielsen og resten af holdet vidste, at Letland helst skulle besejres, eftersom det lettiske mandskab ligner VM's ringeste. Letlands værter er sidst i stillingen ved VM.

Danmark var aldrig bagud i kampen, men Letland fik flere gange udlignet - og efter seks af de ti ender var stillingen 4-4.

På en delt syvendeplads
Syvende ende endte uden point, men herefter scorede danskerne to point i ottende og tiende og sidste ende, og så gjorde det mindre, at Letland fik et enkelt point i niende ende.

Med sejren er Danmark oppe på en delt syvendeplads efter 10 kampe, der er endt med fire sejre og seks nederlag.

Det gælder for Danmark og de øvrige nationer om at blive blandt de syv bedste nationer, når man lægger resultaterne fra VM i 2012 og 2013 sammen.

Er man ikke det, venter der en ekstra OL-kvalifikation om de sidste to pladser i december. Ved VM i 2012 blev Danmark nummer otte.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere