NBA-legende håber på Nordkorea

Den amerikanske basketballspiller Dennis Rodman besøger det lukkede land kort tid efter atomtest

En af den amerikanske sportsverdens mest farverige personer, den tidligere basketball-stjerne Dennis Rodman, ankommer tirsdag til det afsondrede Nordkoreas hovedstad, Pyongyang.

Og med sine tatoveringer, piercinger og ry som en gadedreng skal Rodman nok live op i det angiveligt så triste kommunistiske land.

Dennis Rodman er ansat hos tv-selskabet Vice, der er i Nordkorea for at lave nyhedsindslag fra landet til stationen HBO.

Holdet med Rodman kommer til landet to uger efter Nordkorea gennemførte en underjordisk atomprøvesprængning til trods for advarsler fra FN og stort set hele det internationale samfund.

En ansat hos Vice siger til Associated Press, at amerikanerne og Rodman under opholdet i verdens mest lukkede land håber på at kunne lave en smule "basketball-diplomati" med de nordkoreanske værter.

Amerikaneren, der i sin storhedstid spillede sammen med Michael Jordan og omgav sig med supermodeller, har som andre tidligere sportsstjerner været gennem en større nedtur siden karrieren blev indstillet.

Den engang så store formue er forsvundet. Helbredet skranter efter mange års indtag af store mængder alkohol, og Rodman, også kendt som "Ormen", er blevet truet med fængselsstraf, fordi han i flere år har undladt at betale børnepenge.

Sidste år legede Rodman med tanken om at komme ud af sit økonomiske uføre ved at stifte en ny liga for topløse kvindelige basketballhold.

I begyndelsen af januar besøgte bestyrelsesformanden for Google, Eric Schmidt, samt den amerikanske guvernør Bill Richardson også Nordkorea trods protester fra mange politikere i Washington.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere