UFC har sin første kvindelige mester

Ronda Rousey og Liz Carmouche leverede et brag af et MMA-opgør ved UFCs første kamp mellem to kvinder – Rousey vandt flot submission-sejr

Ronda Rousey vinder kampen via armlås. Det er syvende gang i lige så mange professionelle MMA-kampe. (Foto: Zuffa, LLC.)
Ronda Rousey vinder kampen via armlås. Det er syvende gang i lige så mange professionelle MMA-kampe. (Foto: Zuffa, LLC.)

MMA er absolut ikke kun for mænd. Det blev slået fast på imponerende og brutal vis, da Ronda Rousey or Liz Carmouche trådte ind i buret for at kæmpe om mesterskabsbæltet i UFCs bantamvægtsdivision for kvinder ved UFC 157-stævnet lørdag aften i Anaheim i Californien.

Opgøret mellem de to toptrænede kampatleter var aftenens hovedbegivenhed, og kampen leverede heldigvis op til alle forventningerne. Rousey var favorit til at vinde kampen, men kom tidligt i problemer da hun var tæt på at blive stranguleret via et guillotinekvælertag.

TV:Er det årets knockout

Det lykkedes dog hende at vriste sig fri, og kampen endte nede på gulvet, hvor Rousey gav sig god tid til at finde en ideel position, hvor hun kunne få sejren i hus med en effektiv armlås.

Ronda Rousey har nu vundet syv professionelle kampe på stribe, og alle er submission-sejre via armlås. Den 26-årige amerikaner kan desuden prale af en OL-bronzemedalje i Judo ved 2008-legene i Beijing, og nu er hun altså også forsvarende UFC-mester.

LÆS OGSÅ:MMA-verdensklasse kommer til Brøndby

Rousey havde fået overleveret bæltet af UFCs direktør, Dana White, da hun som den første kvinde skrev kontrakt med organisationen tilbage i november sidste år. Hun havde dog offentligt meldt ud, at hun ikke følte at det var hendes bælte før hun havde forsvaret det i ståltrådsburet.

Det har hun så nu. Videosammendrag af kampen kan ses på Foxsports.com.

0 kommentarer
Vis kommentarer