OL-kritik preller af på brydere

Tidligere formand for Danmarks Brydeforbund undrer sig over, hvorfor ingen ser på, hvor udbredt brydning er

Danmarks bedste bryder Mark O. Madsen i aktion under sommerens OL i London. (Foto: Thomas Wilmann)
Danmarks bedste bryder Mark O. Madsen i aktion under sommerens OL i London. (Foto: Thomas Wilmann)

Kronprins Frederik, Danmarks IOC-medlem, og formand for Danmarks Idræts-Forbund, Niels Nygaard, er galt afmarcheret, når de siger, at idrætsgrene skal gøre sig interessant for tv-seerne, hvis de i fremtiden vil have en plads på OL-programmet.

Læs også:

Se også: 'Hvis brydning stryges fra OL, har homoerne overtaget verden'

Det mener tidligere formand for Danmarks Brydeforbund Allan Bo Jakobsen, der synes, at man gør køb på OL-traditionerne ved at tækkes tv-stationerne frem for at se på, hvor udbredte idrætsgrenene er.

- Man kunne måske godt have givet mændene bar overkrop for at gøre det mere salgbart og spektakulært, men der vil altid være nogle discipliner, der er mindre velegnede til tv, men som har et stort publikum alligevel, siger Allan Bo Jakobsen.

Han peger på, at tilskuerne strømmede til brydekonkurrencerne ved OL i London i sommer, og det er i sig selv et tegn på, at det er forkert, når Den Internationale Olympiske Komité (IOC) vil droppe brydning fra 2020.

- Man er nødt til at sætte sig ind i, hvad der sker i andre verdensdele. Hvad er det, der er spændende der? Man kan ikke bare sidde i vores lille del af verden og gøre, hvad vi synes, siger Allan Bo Jakobsen.

Læs også:

Se også: En hel brydeverden raser over IOC-beslutning

Han bruger håndbold som eksempel på en sport, der ikke er særlig udbredt på verdensplan, men som alligevel har fået plads på OL-programmet, blandt andet fordi den er velegnet til tv.

Kronprins Frederik slår over for Ritzau fast, at det er afgørende, at en sport er publikumsvenlig.

- Helt overordnet handler det om, uanset om det er en traditionsbunden olympisk disciplin eller ej, at folk forstår sporten, at den er publikumsvenlig.

DIF-formand Niels Nygaard er enig. Han hæfter sig ved, at gennemsnitsalderen blandt tv-seerne er steget støt ved de seneste mange OL.

- Hvis ikke vi får brudt den tendens, så risikerer vi om 20-30 år, at OL har overlevet sig selv, siger Niels Nygaard.

Læs også:

Se også: Brydning tages af OL-programmet fra 2020

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere