DIF: Gult kort til brydning er advarsel for andre

Brydning mister måske sin OL-status, og det kan andre idrætter lære af, mener DIF-formand Niels Nygaard

Det kan godt være, at den gamle hæderkronede OL-disciplin brydning står til at blive droppet fra og med de olympiske lege i 2020.

Men nyheden om, at eksekutivkomitéen i den internationale olympiske komité (IOC) i sidste uge meldte ud, at den anbefalede brydning til at blive skrottet, kan bruges til noget positivt.

Sådan siger Niels Nygaard, formand for Danmarks Idræts-Forbund (DIF), som også er Danmarks Olympiske Komité.

- Det pres, der ligger nu i forhold til udmeldingen omkring brydning, gør også, at de eksisterende OL-idrætsgrene videreudvikler sig og tænker over, hvordan de gør sig så interessante som muligt.

- Det er et fint pres at have på de idrætsgrene, som måske kan komme i søgelyset fremover, lyder det fra Niels Nygaard.

Se også:

Se også: Kronprins Frederik: Ingen er fredet ved OL

Brydning kæmper mod syv andre idrætsgrene om én OL-billet til legene i 2020 - blandt andet med den kinesiske kampkunstform wushu, vandskisporten wakeboard og squash. Afgørelsen træffes på den olympiske session i Buenos Aires i begyndelsen af september.

- Vi er selvfølgelig kede af, at brydning, hvor Danmark har klaret sig godt, nu måske ryger ud, men det er risikoen, når man skal forny sig, og det skal OL. Der skal ske en fornyelse, for ellers risikerer OL om nogle år at overleve sig selv.

- På tv-tallene kan vi se, at gennemsnitsalderen blandt tv-seerne er steget støt og roligt ved de seneste mange OL'er, og hvis ikke vi får brudt den tendens, så risikerer vi om 20-30 år, at OL har overlevet sig selv, siger Niels Nygaard.

Læs mere:

Se også: 'Hvis brydning stryges fra OL, har homoerne overtaget verden'

Men kan man så ikke frygte, at andre traditionelle idrætsgrene ryger ud fremover?

- Det er klart, at det er en risiko, som følger med, men som vi bliver nødt til at tage. Så må vi i Danmark håbe på, at idrætsgrene som badminton og håndbold for eksempel ikke kommer i søgelyset. Det håber og tror jeg heller ikke, at de gør, siger Niels Nygaard.

Maksimalt 28 idrætsgrene er med ved et sommer-OL, og det er ikke en mulighed at udvide antallet, så færre føler sig trådt på, mener Niels Nygaard.

- Det er i forvejen rent logistisk og på alle andre måder så kæmpe en udfordring at afvikle et OL, og der er ingen tvivl om, at grænsen er nået, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere