Kina afviser massive dopinganklager fra Wada

Kina står ifølge Wada for størstedelen af de dopingmidler, der florerer i verden. Kina vil undersøge sagen.

99 procent af råmaterialerne til doping rundt omkring i verden stammer fra Kina. Sådan lød anklagen i sidste uge fra det internationale antidopingagentur, Wada.

Den hårde og omfattende anklage bryder kineserne sig ikke spor om, og de vil vide, hvor oplysningerne stammer fra, og om dokumentationen er i orden.

Det er Wadas generaldirektør, David Howman, som har sagt, at Kina står bag den massive produktion af råmaterialer, som bruges i dopingmidler.

- Vi er chokerede over hr. Howmans udtalelser, siger antidopingchef i Kinas sportsministerium, Jiang Zhixue, til det kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

Nu vil kineserne undersøge påstandene fra Wada.

- Vi spekulerer over, hvor disse 99 procent kommer fra, og hvad der er Howmans bevis. Vi har bedt om en mere detaljeret forklaring fra Wada, siger Zhixue.

Kinesisk idræt har tidligere været genstand for flere dopingafsløringer, men situationen er blevet langt bedre, efter at landet var vært for OL i Beijing i 2008.

- Der er problemer i Kina såsom salg af ulovlige stoffer via internettet. Så vi har besluttet at igangsætte en undersøgelse af Wadas anklager, lyder det fra Zhixue.

Wada fortalte for nylig, at agenturet begynder at blive utålmodige.

- Jeg har selv snakket med Kinas sportsminister. Jeg er utålmodig. Det bliver gjort noget, men vi forventer mere, siger Wadas præsident John Fahey ifølge nyhedsbureauet Reuters.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere