Kronprins Frederik: Ingen er fredet ved OL

Ingen idrætsgren bør føle sig fredet i forhold til at blive på OL-programmet, mener Danmarks IOC-medlem

Selv ikke en traditionel olympisk idrætsgren som brydning bør føle sig sikker på at blive på programmet ved legene.

Det er holdningen hos kronprins Frederik - Danmarks medlem af den internationale olympiske komité (IOC) - efter at eksekutivkomitéen i IOC i sidste uge anbefalede, at brydning skal tages af OL-programmet i 2020.

- Jeg tror, det kom som en overraskelse for mange, at valget faldt på brydning - som regnes blandt de oprindelige discipliner fra de antikke lege. Det er dog vigtigt at understrege, at den endelige beslutning tages først til september.

Se mere:

Se også: Brydning tages af OL-programmet fra 2020

- Helt overordnet handler det om, uanset om det er en traditionsbunden olympisk disciplin eller ej, at folk forstår sporten, at den er publikumsvenlig, siger kronprins Frederik til Ritzau.

Han peger på badminton som en idrætsgren, der har udviklet sig positivt.

- Badminton er et godt eksempel på en sport, der har rykket sig og ændret reglerne, så sporten fremstår mere dynamisk.

Se også:

Se også: OL-vragning får brydeformand til at forlade posten

- Det er et vilkår for de internationale forbund, at de hele tiden reviderer den sport, de repræsenterer, at man ikke hviler på de olympiske laurbær, siger kronprins Frederik.

Badmintonsporten ændrede i 2006 pointsystem, hvilket blandt andet betyder, at både den servende og modtagende part i dag kan score point ved hver vundet bold.

- De olympiske lege skal spejle den tid, vi lever i, uden at give køb på de olympiske værdier. Hvis vi ser på, hvilke discipliner der har været repræsenteret til OL siden de første lege i Athen i 1896, kan man konstatere, at der løbende er blevet skiftet ud.

- Der er altså ikke noget nyt i, at man fjerner en sport fra programmet og erstatter den med en ny, lyder det fra kronprins Frederik.

Se også:

Se også: En hel brydeverden raser over IOC-beslutning

For kronprinsen handler det ikke om, hvorvidt idrætsgrenene er traditionelle eller moderne.

- Det afgørende er, hvorvidt sporten repræsenterer noget, der er spændende, seværdigt og lever op til de olympiske værdier, siger kronprins Frederik.

Brydning kæmper med syv andre idrætsgrene om at blive på OL-programmet - blandt konkurrenterne er den kinesiske kampkunstform wushu, vandskisporten wakeboard og squash.

Afgørelsen træffes på den olympiske session i Buenos Aires i begyndelsen af september.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere