Gigantregning for vinter-OL: Dyrere end nogensinde

Budgettet for vinter-OL i Rusland i 2014 er dramatisk overskredet og dyrere end sommer-OL i Beijing i 2008

Det bliver en dyr omgang i Rusland (Foto: AP)
Det bliver en dyr omgang i Rusland (Foto: AP)

Sådan rundt regnet 300 milliarder danske kroner. Det kommer regningen til at lyde på for det kommende vinter-OL i russiske Sochi næste år.

Dermed bliver legene de dyreste nogensinde og mere end fem gange dyrere, end de russiske myndigheder regnede med, da de gik i gang med arbejdet. Det fremgår af beregninger, som den russiske sportsminister, Vitalij Mutko, har lagt frem.

Legene i Sochi bliver dyrere end sommer-OL i 2008 i Beijing, der kostede 230 milliarder og er de hidtil dyreste. Det til trods for, at sommerlege har mange flere deltagere og tilskuere.

Prisen for Sochi-legene bliver seks gange højere end de seneste vinterlege i canadiske Vancouver, hvor regningen lød på 45 milliarder.

Se også:

Se også: Næste OL på DR og TV 2

Den enorme budgetoverskridelse, besvær med elforsyningen og barsk kritik af byggeriet fra miljøgrupper, fik præsident Vladimir Putin til at rejse til Sochi i denne uge for at sikre sig, at forberedelserne skrider frem efter planen.

- I øjeblikket går det fint. Vi fuldfører byggeriet planmæssigt, siger chefen for Sochis organisationskomité, Dmitrij Tjernysjenko, til nyhedsbureauet AFP.

Han forsikrer, at alt står færdigt, når 6000 sportsfolk fra 80 lande kommer til Sochi for at deltage i 98 forskellige sportsgrene. Arrangørerne erkender dog, at legene bliver dyre.

- Men Sochi havde intet, da vi startede. Ingen infrastruktur, ingen sportsfaciliteter. Intet, siger økonom ved analysefirmaet FBK i Moskva, Igor Nikolaev.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere