Blod i buret: GSP forsvarer UFC-bælte

Carlos Condit var tæt på at slå mesteren ud i tredje rundet, men Georges St. Pierre vandt alligevel en dominerende sejr ved UFC 154 i Canada

Georges St. Pierre har Carlos Condit i problemer i nattens blodige dyst. (Foto: AP/Ryan Remiorz)
Georges St. Pierre har Carlos Condit i problemer i nattens blodige dyst. (Foto: AP/Ryan Remiorz)

Weltervægtsopgøret mellem Georges St. Pierre (GSP) og Carlos Condit blev lige så spændende og intenst som forventet. GSP skulle forsvare sit bælte for første gang i 18 måneder efter en knæskade, og overfor ham stod Condit, der i ni måneder har kunne kalde sig midlertidig mester i weltervægtsdivisionen.

GSP lignede et muskelbundt, da han trådte ind i ståltrådsburet og hans fysiske dominans var med til at sikre ham sejren. Mesteren var ikke blot hurtigere og mere præcis med sin boksning, men formåede også at tage Condit ned på gulvet, hvor han kunne styre kampen med sin overlegne brydning.

Her leverede han en byge af slag og albuer ned over Condit, og i første runde formåede at han at åbne en slem flænge i højre side af sin modstanders ansigt.

Spark tæt på at afgøre kampen
Anden runde bød på mere af det samme og blodet begyndte virkelig at flyde fra flængen i Condits ansigt. ’Det ligner fredag den 13.,’ skrev direktøren for UFC, Dana White, på Twitter.

Men i tredje runde kom Condit tilbage og ramte GSP med et brutalt spark til ansigtet. Mesteren blev slået i gulvet, og Condit kastede sig over ham og sendte derefter et artilleri af slag, der i en overgang så ud til at kunne afgøre kampen.

GSP fik dog rystet overraskelsen af sig, og kom tilbage på benene. Han så dog noget forslået ud med en rigtig slem bule på venstre side af panden.

Trods ivrige forsøg var Condit ikke i stand til at levere mere af det samme i fjerde og femte runde, og et enigt dommerpanel gav derfor sejren til GSP.

Læs også:

Se også: UFC: Kampmann ramt af et godstog

- Dette var min hårdeste kamp nogensinde. Han er en fantastisk kampatlet, sagde Georges St. Pierre.

Tidligere på aftenen formåede Johny Hendricks at knockoute danske Martin Kampmann, og er nu først i køen til at kæmpe om bæltet. Han kan dog potentielt få lov til at vente i et pænt stykke tid - UFC arbejder nemlig på en superkamp mellem GSP og mellemvægtsmesteren, Anderson Silva.

Georges St. Pierre lod dog ikke til at være helt vild med ideen:

- Jeg er nødt til at tænke over det. Jeg ønsker at gøre, hvad der er bedst for min karriere og mine fans, sagde vinderen.

1 af 4 George St. Piewrre med vinderbæltet. Nu venter måske en kamp mod Anderson Silva. (Foto: AP/Ryan Remiorz)
2 af 4 George St. Pierre gør sin entre i ringen på elegant vis. (Foto: AP/Ryan Remiorz)
3 af 4 Nattens dyst var hård og blodig. (Foto: AP/Ryan Remiorz)
4 af 4 Georges St. Pierre har Carlos Condit i problemer i nattens blodige dyst. (Foto: AP/Ryan Remiorz)
0 kommentarer
Vis kommentarer