Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Rasmus Henning nyder sidste konkurrence

Den danske triatlet Rasmus Henning tager i aften hul på karrierens sidste konkurrence

Rasmus Henning er tæt på stop. (Foto: Paul Phillips/Competitive Image)
Rasmus Henning er tæt på stop. (Foto: Paul Phillips/Competitive Image)

Klokken 18.30 springer den danske triatlet Rasmus Henning i vandet til karrierens sidste professionelle konkurrence. Ironman Hawaii bliver nemlig punktummet for danskerens 13 år lange professionelle karriere.

Og det er en meget afklaret Rasmus Henning, der forbereder sig til de 3,8 kilometer svømning, 180 kilometer cykling og 42,2 kilometer løb på Hawaii.

- Jeg er meget afslappet omkring det hele denne gang. Jeg har været mere udadvendt herovre i år og har haft lyst til at spise og ses med de andre atleter, og sådan har jeg ikke haft det de sidste to år herovre, siger Rasmus Henning i en pressemeddelelse.

Dog kan den 36-årige triatlet godt mærke konkurrencenervøsiteten melde sig.

- I går og i formiddag (torsdag og fredag, red.) begyndte det hele at komme snigende ind på mig, og jeg begyndte at blive nervøs og lettere irriteret, hvor selv små ting, der jo ikke gør en forskel, kunne virke uoverkommeligt.

Normalt er snak med journalister og registreringsprocedurer noget, danskeren helst vil være fri for. Men denne gang har han taget sig god tid til begge ting.

- Jeg kunne mærke, at det var fint at få snakket med de mange mennesker, og jeg nød interessen, for jeg kommer nok ikke til at opleve det igen.

Rasmus Henning har ikke de store placeringsmæssige ambitioner for karrierens sidste konkurrence. Optakten har nemlig været præget af skader og en flytning.

- Mentalt er jeg et meget godt sted, men jeg aner dybest set ikke, hvad min krop kan, så taktikken er at se, hvad kroppen giver mig og så køre mit race ud fra det, siger Rasmus Henning.

Det er fjerde gang, at den danske triatlet stiller op ved Ironman Hawaii.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen