Dansk VM-guld i roning

Henrik Stephansen gentog bedriften fra sidste år og hentede guld i letvægtssinglesculleren

Henrik Stephansen med sin VM-guldmedalje fra dagens konkurrence. (Foto: Finn Andersen/roning.dk )
Henrik Stephansen med sin VM-guldmedalje fra dagens konkurrence. (Foto: Finn Andersen/roning.dk )

Ved OL fik Danmark tre medaljer, lørdag blev det til VM-sølv i kvindernes letvægtsdobbeltfirer, og i dag kunne Henrik Stephansen så føje sit navn til den øjeblikkelige succesliste for dansk roning, da han i bulgarske Plovdiv ved VM for ikke-olympiske både vandt guld i letvægtssinglesculler.

Dermed gentog Stephansen bedriften fra i fjor, da han også vandt guld i disciplinen, der ikke er på det olympiske program. Ved OL kæmpede han mod langt tungere roere i singelsculler, men hentede alligevel en 13. plads.

Læs også:

Se også: Stephansen på vej mod ny VM-triumf

Stephansen er så dominerende i letvægtssinglesculler, at han ikke har tabt et løb i de seneste to år. Søndag blev han dog presset til det sidste og vandt kun med et sekund til ungareren Galambos fra Ungarn, mens Campbell Jr. fra USA vandt bronze.

- Det er rigtig flot af Henrik at vinde i år, for der er ingen tvivl om, at der var et meget stort forventningspres på ham. Og med både OL og så VM lige efter vidste vi, at det ville blive svært med mange gode konkurrenter i klassen, siger sportschef i Dansk Forening for Rosport, Lars Christensen.

Læs også:

Se også: VM-sølv til danske roere

I dagens to andre finaler med dansk deltagelse blev Christian Place Pedersen og Jens Vilhelmsen nummer fire i letvægtstoeren, mens Rikke Quist blev nummer fem i letvægtssinglesculleren.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen