UFC: Frustreret Maynard besejrer Guida

Clay Guidas utraditionelle kampstil fik Gray Maynard op i det røde felt, men hverken fans eller dommerne brød sig om den undvigende opførsel

Gray Maynard (th) havde svært ved at ramme med sine slag, men i sidste ende lykkedes det at besejre Clay Guida via en splittet dommerafgørelse. (Foto: Zuffa, LLC.)
Gray Maynard (th) havde svært ved at ramme med sine slag, men i sidste ende lykkedes det at besejre Clay Guida via en splittet dommerafgørelse. (Foto: Zuffa, LLC.)

Efter 25 minutters frustration var Gray Maynard så vred, at han ikke ville give sin modstander, Clay Guida, hånden. Og det var endda efter at to ud af de tre dommere havde tildelt Maynard sejren ved fredagens UFC-stævne i Atlantic City i New Jersey.

Clay Guidas kampplan var nemlig at benytte sin undvigende kampstil og hurtige benarbejde til at undgå Maynards farlige hooks og uppercuts, og det lykkedes i sådan en grad, at det ikke blot irriterede Maynard, men i stigende grad også tilskuerne og altså to ud af de tre dommere.

I de første par runder lykkedes det Guida at dominere kampen med sin utraditionelle kampstil, og han fik nogle gode slag ind på Maynard, blandt andet et effektivt jab, der åbnede et stort sår på Maynards næse.

LÆS OGSÅ:UFC-mester: Kampmann er den bedste fight

Kom nu, slå mig!
Som tiden gik blev Guida mere og mere undvigende, og frustrationen i Maynards ansigt var tydelig, mens han jagede sin modstander rundt i det ottekantede ståltrådsbur. I tredje runde kastede Maynard hænderne op i frustration, og i fjerde runde fik han nok.

Han gik op til Guida, og nærmest tiggede ham om at gå i krig. Det resulterede i en kombination af slag, der nærmest glad af på Maynards kæbe. Guida forsøgte at få kampen ned på gulvet, hvor Maynard fangede ham i et guillotine-kvælertag. I et øjeblik så det ud til, at kampen var forbi, men Guida fik kæmpet sig fri og tilbragte de sidste par sekunder af fjerde runde oven på sin modstander.

Femte runde bød på mere af det samme, men nu var Guida så flygtig at han fik en advarsel af kamplederen for nærmest at løbe væk fra Maynard. Da dommerne kom med deres afgørelse, leverede to af dem en 48-47-sejr i Maynards favør, mens én dommer mente, at sejren tilhørte Guida.

LÆS OGSÅ:UFC: Dramatisk sejr til Kampmann

Vil kæmpe mod Frankie Edgar... Igen
- Jeg troede at Guida kom for at kæmpe, sagde Maynard efter kampen. ’Jeg kom for at kæmpe, jeg ønskede en blodig og underholdende kamp. Det var en fem-runders kamp, og jeg kom for at vise, at jeg kunne klare fem runder.’

Gray Maynard ønsker nu endnu en kamp mo Frankie Edgar. De to har mødtes tre gange, først med sejr til Maynard, dernæst en uafgjort kamp og til sidst med sejr til Edgar. Inden en fjerde kamp kan komme på tale, så skal Edgar dog først prøve at tage mesterskabsbæltet tilbage fra Ben Henderson. Han tog det fra Edgar via en enstemning dommerafgørelse tilbage i februar.

1 af 2 Clay Guida fik i femte runde en advarsel af kamplederen for sin undvigende kampstil. Han næsten løb væk fra Gray Maynard. (Foto: Zuffa, LLC.)
2 af 2 Gray Maynard (th) havde svært ved at ramme med sine slag, men i sidste ende lykkedes det at besejre Clay Guida via en splittet dommerafgørelse. (Foto: Zuffa, LLC.)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen