Rusland hindrer angreb på Vinter-OL

Militante i Nordkaukasus havde planer om flere terrorangreb mod Vinter-OL 2012

Den olympiske by i Sotji ser stort set således ud på nuværende tidspunkt. (Foto: AP)
Den olympiske by i Sotji ser stort set således ud på nuværende tidspunkt. (Foto: AP)

Rusland siger, at det torsdag forhindrede, at der sker et terrorangreb på Vinter-OL i den sydlige russiske by Sotji i 2014 og i optakten til begivenheden.

Den Nationale Anti-Terrorisme Komité (NAC) siger, at russiske specialenheder har beslaglagt våben, deriblandt mortergranater, bærbare jord-til-luft, under operationer i denne uge i Georgiens udbryderregion Abkhasien.

Georgien og Rusland udkæmpede i 2008 en kort krig, der blandt andet var udløst af stridigheder om Abkhasien.

Islamistiske oprørere
I en erklæring fra de russiske specialstyrker hedder det, at gruppen bag terrorplanerne var Kaukasus Emiratet, som fører an i et islamistisk oprør i Nordkaukasus, som hører under Rusland. Gruppen er på USA's terrorliste.

- Ruslands sikkerhedstjeneste FSB er i stand til at fastslå, at de militante havde planer om at bringe disse våben til Sochi mellem 2012 og 2014 og anvende dem ved et terrorangreb inden OL, hedder det i erklæringen fra NAC.

Den Internationale Olympiske Komité siger, at den har fuld tillid til, at Rusland vil sørge for et sikkert OL, selv om det skal finde sted nær Nordkauskasus, der næsten dagligt er præget af vold.