Gladiatorer vælter Stockholm

Tæsk: UFC har gjort kampsporten Mixed Martial Arts til verdens hurtigst voksende sport. I aften indtager cirkusset Skandinavien

Det gør nas, når Jon 'Bones Jones' svinger benet. (Foto: AP)
Det gør nas, når Jon 'Bones Jones' svinger benet. (Foto: AP)

Sport eller meningsløs vold?

Det spørgsmål hænger til stadighed over verdens hurtigst voksende sportsgren, Mixed Martial Arts, som gennem det amerikanske Ultimate Fighting Championship (UFC) er blevet en milliardforretning, der overgår både boksning og brydning i seertal såvel som indtjening.

Læs:

Se også: UFC Sweden vises på Canal 9

Ikke mindst på grund af forbundets visionære og kontroversielle direktør, Dana White, som i 2001 overtalte sine barndomsvenner Frank og Lorenzo Fertitta til at købe UFC for blot to millioner dollar.

Dengang var UFC på fallittens rand, men Dana White har på ti år vendt det til en milliardforretning og menes at have en personlige formue på over 200 mio. dollar.

Voldsomhed
Han har formået at få sporten anerkendt som netop en sport, fået adskillige tv-stationer, heriblandt Fox, til at vise kampene live, men har samtidig formået at appellere til de hardcore fans, som elsker sporten netop på grund af en voldsomhed, der langt overgår alt andet i sportens verden.

Således indledes alle stævner med en intro, hvor man ser en række gladiatorer iføre sig rustninger og sværd, inden en stribe af kombattanternes mest opsigtsvækkende knockouts glider hen over skærmen.

Der gives bonus til fighterne for aftenens bedste knockout samt for den mest actionfyldte kamp.

Aftenens stævne i Globen har allerede sat rekord ved at blive udsolgt på små 20 minutter og understreger, at det ikke kun er amerikanerne, der er vilde med MMA.

Læs:

Se også: Stockholm går MMA-mok

De mange svenskere kan da også se frem til en lækkerbisken af en hovedkamp, når den lokale helt Alexander Gustafsson går i buret mod den brasilianske galning Thiago Silva i den nok bedst besatte vægtklasse af alle, letsværvægt, hvor fænomenet Jon ‘Bones’ Jones regerer.

Ondt blod
Thiago Silva flygtede fra sin voldelige far i en alder af 14 år og levede derefter fra hånden til munden i de frygtede favelaer i Sao Paolo. Her levede han blandt andet af at lære narkobaronernes børn kampsport.

Der er masser af ondt blod i aftenens opgør, idet Silva for godt et år siden ydmygede Gustafssons gode ven og træningspartner Brandon Vera i en af de ondeste MMA-kampe i historien.

Læs:

Se også: Dansk UFC-stjerne tæt på mesterskabskamp

Gennem tre runder ydmygede brasilianeren stakkels Vera, da han med sin overlegne fysik lå oven på ham og smadrede hans næse til ukendelighed, samtidig med at han hånede ham ved at give ham lussinger og slå ham i røven.

Efter kampen blev Thiago Silva udelukket fra UFC i et år – ikke for sin opførsel, men fordi han afleverede en falsk urinprøve – og dette er hans comeback-kamp, som Gustafsson håber på at gøre til en fiasko.

Ekstra Bladet er til stede ved stævnet i Stockholm i aften, og du kan læse alt om det på ekstrabladet.dk...

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere