UFC's kontroversielle konge klar til Sverige

Den magtfulde multimillionær Dana White er klar ved ringside, når UFC Sweden sparkes i gang 18.30. Stævnet vises på dansk tv

Multimillionæren Dana White sidder tungt på magten i UFC. (Foto: AP)
Multimillionæren Dana White sidder tungt på magten i UFC. (Foto: AP)

En af de største stjerner i MMA har aldrig selv stået i buret, men styrer til gengæld alt rundt om det.

Den amerikanske UFC-præsident Dana White har gennem en årrække brugt sin stilling til at blive forbundets ansigt udadtil, og har i mellemtiden opbygget en personlig formue på mellem 150 og 200 millioner kroner.

Han bestemmer, hvem der er inde og hvem der er ude, hvem der får chancen for en titelkamp, hvem der får hvor meget i løn og bonus, samt hvem der er hovednavn til de forskellige stævner.

Sammen med sin højre hånd Joe Silva bestemmer han også, hvem der møder hvem i buret.

Læs også:

Se også: UFC Sweden vises på Canal 9

I aften er han til stede i Globen, når UFC Sweden sparkes i gang, og han vil uden tvivl blive møde med jubel, for den visionære excentriker er en folkets mand. Han har bl.a. to millioner followers på Twitter og publicerer jævnligt sine hyper-populære video-blogs på Youtube.

Men alt er ikke fryd og gammen for den 42-årige far til tre.

Han bliver jævnligt beskyldt for at monopolisere MMA-sporten i USA ved at købe konkurrenterne ud og amerikanske medier har beskyldt ham for at underbetale sine fightere, mens han selv skummer fløden fra milliardindtægterne fra pay per view.

Desuden har hans åbne støtte til SOPA/ACTA gjort ham til et yndet mål hos hackerne 'Anonymous', som bl.a. har offentliggjort hans telefonnummer, adresse og straffeattest.

Som Satan selv
Men måske allerværst, så har hans egen mor skrevet en bog om ham, hvor hun sammenligner ham med Satan selv, og kommer med det ene karaktermord efter det andet.

I et interview, som kan ses på Youtube, siger hun, at han er et dårligt menneske, at han har taget steroider, og at han er ond ved folk hele tiden og har brug for en psykiater.

Hun beskylder ham desuden for regelmæssig utroskab mod sin kone, og kalder ægteskabet en joke.

Dana White har ikke kommenteret på morens påstande, som hun kom frem med i november.

Læs også:

Se også: Stockholm går MMA-mok

I aften kan han se svenske Alexander Gustafsson kæmpe mod brasilianske Thiago Silva i en spændende hovedkamp, hvor der er store følelser på spil.

UFC har antydet, at der venter Gustafsson en titelkamp mod letsværvægtsmesteren Jon 'Bones' Jones - eller Rashad Evans, som møder Jones næste lørdag - hvis svenskeren formår at nedkæmpe sin modstander.

Se her, hvordan du kan se UFC Sweden live fra 18.30.

1 af 2 Svenske Alexander Gustafsson møder Thiago Silva i aftenens hovedkamp. (Foto: AP)
2 af 2 Multimillionæren Dana White sidder tungt på magten i UFC. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere