Blod til aftenkaffen

Den udskældte kampsport Mixed Martial Arts rykker i aften for alvor ind i de danske stuer, når ekstrabladet. dk og TV2 Sport sender live fra Brøndby Hallen

Stævnets hovednavn: Den 21-årige Gentofte-dreng Mikkel Parlo drømmer om at komme i et af de store amerikanske forbund inden for et par år. I aften står han foran veteranen Marcin Tondryk. (Foto: Jesper Mortensen)
Stævnets hovednavn: Den 21-årige Gentofte-dreng Mikkel Parlo drømmer om at komme i et af de store amerikanske forbund inden for et par år. I aften står han foran veteranen Marcin Tondryk. (Foto: Jesper Mortensen)

- Om et par år er vi større end boksning.

Sådan lyder udmeldingen fra promotor Adam Kessel, og det, han snakker om, er Mixed Martial Arts - MMA.

Man skal blot vende blikket mod Nordamerika for at konstatere, at han har et vist grundlag for sin bombastiske udmelding. Derovre har sporten for længst overhalet boksning i publikumsinteresse og pay per view-salg, og UFC-stjernen Georges St. Pierre er blevet kåret som Canadas bedste sportsudøver tre år i træk.

MMA er verdens hurtigst voksende sportsgren, men også den mest udskældte. To mænd, der står i et bur og overdænger hinanden med albuer og spark i hovedet, prøver at kvæle hinanden, brækker hinandens arme og ben og slår på modstanderen, når han ligger forsvarsløs på gulvet frastøder lige så meget som det fascinerer, og det er arrangøren af det hidtil største MMA-stævne på dansk grund klar over.

Læs også:

MMA - sendes på dansk tv og på ekstrabladet.dk på lørdag. (Arkivfoto: AP) Anden sport - 8. mar. 2012 - kl. 16:17 MMA-stævne sendes live på ekstrabladet.dk

- Vi er løbet ind i mange fordomme, og det har især været svært at finde en tv-station, som ville samarbejde. De har virkelig været bange for at røre ved det, siger promotor Adam Kessel.

Han står bag MMA: Royal Arena, som brager løs i Brøndby Hallen lørdag aften fra kl. 20.30.

Det er dog lykkedes at få TV2 Sport med på vognen, og dermed er grunden lagt til for første gang nogensinde at præsentere live MMA til danskerne til aftenkaffen.

Læs også:

Se også: Dansk UFC-håb i kamp på lørdag

Her vil en række af Danmarks bedste fightere ramle sammen, og som altid i mixed martial arts vil et hav af forskellige kampsportsformer kollidere med uforudsigelige konsekvenser til følge.

Judo, taekwondo, jiu-jitsu, boksning, brydning, karate, wing tsun, muay thai, kickboxing og thaiboxing er blandt de kampformer, som vil blive taget i brug for at skade modstanderen mest muligt.

- Aggressiviteten og alsidigheden er netop grunden til MMA's store, globale succes. Det er en sport i et helt andet tempo, end folk er vant til, og der er langt mere action. Sådan håber vi naturligvis også, det bliver lørdag aften, siger Adam Kessel.

Læs også:

Se også: TV: MMA-babe brækker modstanderens arm

Stævnets hovednavn er den blot 21-årige Gentofte-dreng Mikkel Parlo, der har vundet alle sine seks kampe som professionel, og spås en stor fremtid - også af sig selv.

- Jeg er kommet ind i en stime, hvor det er svært for mig at se mig selv tabe. Hvis det bliver ved med at gå sådan her, regner jeg med at være i et af de store, amerikanske forbund om maksimalt to år, siger Parlo.

Han skal dog først lige forbi den 36-årige veteran Marcin Tondryk, der gennem de sidste ti år har straffet sine modstandere med ultra præcis striking og judo i høj, international klasse.

Der er i alt otte kampe på programmet, og de første fire kan ses gratis live på ekstrabladet.dk fra kl. 20.30. De sidste fire sendes live på TV 2 Sport fra 22.30.

1 af 7 Mikkel Parlo til indvejningen fredag i Brøndby. (Foto: Thomas Lekfeldt)
2 af 7 Dommeren stopper kampen, når han vurderer, at en modstander ikke kan forsvare sig selv, hvis en af kæmperne mister bevistheden pga. en knockout eller strangulering, eller den ene af kæmperne overgiver sig ved at klappe på gulvet eller på modstanderen ( Tap-Out). (Foto: AP/Jeff Chiu)
3 af 7 Det meste er tilladt i MMA - i modsætning til traditionel boksning. (Foto: AP/Eric Jamison)
4 af 7 Sådan så Roy Nelson ud, da han mødte Fabricio Werdum i en Mixed Martial Arts-match for en måned siden. (Foto: AP/Eric Jamison)
5 af 7 Kickboxing er også tilladt i MMA. (Foto: AP/Eric Jamison)
6 af 7 En knæhøj kæberasler kan også forekomme i MMA. (Foto: AP/Eric Jamison)
7 af 7 Stævnets hovednavn: Den 21-årige Gentofte-dreng Mikkel Parlo drømmer om at komme i et af de store amerikanske forbund inden for et par år. I aften står han foran veteranen Marcin Tondryk. (Foto: Jesper Mortensen)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen