Henderson ny letvægtsmester i UFC

Ben Henderson tog mesterskabsbæltet fra Frankie Edgar efter 25 intense minutter ved UFC 144 i Japan – Edgar dybt uenig i afgørelsen

Benson Henderson (th.) sender et spark i retning af Frankie Edgar ved UFC 144 i Japan. (Foto: Zuffa, LLC.)
Benson Henderson (th.) sender et spark i retning af Frankie Edgar ved UFC 144 i Japan. (Foto: Zuffa, LLC.)

UFC har fået en ny letvægtsmester i Benson Henderson, der efter fem fem-minutters runder mod Frankie Edgar kunne hæve hænderne i et totalt udsolgt stadion ved UFC 144 i Saitama i Japan.

Den fysisk større Henderson formåede at dominere Edgar, og over de fem runder lykkedes det ham, at komme igennem forsvarsværkerne med både slag og spark, der satte sit tydelige præg på den nu tidligere mester.

Selvom Frankie Edgar nok havde taget munden for fuld i Henderson, så gav han aldrig op, bevægede sig hele tiden fremad, men kun sjældent lod det til, at gøre indtryk på Henderson, der efter kampen ikke havde så meget som et mærke i ansigtet

LÆS OGSÅ:Intenst hundeslagsmål i UFC

Brutalt spark fra gulvet
Det kan ikke siges om Edgar, der tog imod del afstraffelse, og måtte kæmpe det meste af kampen med et venstre øje så opsvulmet, at han næsten ikke kunne se ud af det. I anden runde ramte Henderson med et velplaceret spark fra gulvet, der ramte Edgar så hårdt, at han kollapsede for et kort sekund. Efterfølgende flød blodet ud af, hvad der lignede en brækket næse.

- Jeg ville bruge min størrelse til min fordel, sagde Henderson efter kampen. ’Det er virkelig hårdt for mig, at tabe vægten, så jeg vil være sikker på at mine modstandere også føler smerte når vi har 25 minutter sammen inde i Oktagonen.’

LÆS OGSÅ:Vildt katatespark udløser stor bonus

Et enigt dommerpanel gav sejren til Henderson med stemmerne 49-46, 48-47 og 49-46. En skuffet Frankie Edgar sagde, at han var uenig i afgørelsen, og påpegede at han havde ramt med flere slag og gennemført flere nedtagninger.

- Jeg troede at jeg havde gjort nok til at vinde kampen, sagde han. ’Det er i alt fald, hvad mine gutter sagde til mig, men sådan er det en gang imellem. Tillykke til Ben.'

LÆS OGSÅ:UFC i Stockholm udsolgt på tre timer

Måske ny vægtklasse
Efter kampen sagde UFCs direktør, Dana White, at han gerne så Frankie Edgar gå en vægtklasse ned til fjervægt, hvor José Aldo har bæltet. Edgar virkede dog ikke særlig begejstret for ideen.

UFC 144 bød blandt andet også på sværvægtsopgøret mellem australske Mark Hunt og Cheick Kongo, som Hunt vandt i første runde ved at bombardere Kongo med dygtigt velplacerede slag. Quinton Jackson gik i ståltrådsburet med Ryan Bader, men blev udmanøvreret på alle områder, og alle tre dommere gav Bader sejren med stemmerne 30-27.

Amerikanske Jake Shields og Tim Boetsch vandt begge over sine japanske modstandere i form af henholdsvis Yoshihiro Akiyama og Yushin Okami.

0 kommentarer
Vis kommentarer