Sejlerpris går til opgivende 49'er-brødre

Brødrene Toft vandt prisen Årets Sejlsportspræstation 2011, selvom de har opgivet karrieren forud for OL

Pris til brødrene (Foto: AP)
Pris til brødrene (Foto: AP)

Sejlerbrødrene Simon og Emil Toft havde knap fået VM-bronzemedaljerne om halsen, før de kom med den chokerende melding, at de stopper karrieren.

Men de to tidligere 49'er-sejlere har alligevel præsteret så overbevisende, at de fredag fik overrakt prisen for Årets Sejlsportspræstation 2011 i Bella Center i København i forbindelse med åbningen af udstillingen Både i Bella.

Se også: 49'er-chok: Rivalen ærgrer sig

Brødrene Toft leverede i 2011 en meget overbevisende indsats i 49'er-klassen, som i øjeblikket er præget af hård konkurrence nationalt og internationalt.

Det blev til EM-bronze i juli, og ved VM i australske Perth i december lykkedes det Simon og Emil Toft at gentage bronzen på en finaledag, hvor de var tæt på sølvmedaljerne.

De to danske sejlere rykkede desuden kort efter årsskiftet op på førstepladsen på verdensranglisten i 49'er-klassen.

Det var alt sammen fryd og gammen for dansk sejlsport, hvor tre andre 49'er-besætninger garanterede tæt og hård konkurrence frem mod OL i London til sommer.

Se også: Toft: Fortryder ikke 49'er stop under OL

Men midt i januar faldt bomben, da de to sejlerbrødre meddelte, at de stopper karrieren kort før deres første oplagte OL-chance. Manglende lyst lød meldingen på i et indlæg på deres blog på sejlsport.dk.

Brødrene Toft modtog prisen fra Christian Kamp, som vandt den sidste år. Det er 25. gang, at prisen bliver uddelt, og der var flere tidligere prismodtagere til stede. Blandt dem Jørgen Bojsen-Møller, som vandt prisen de to første år.

Årets Sejlsportspræstation - også kendt som årets sejler - bliver udpeget af en priskomité bestående af forskellige danske medier og ledelsen i Dansk Sejlunion.

Der følger et gavekort på 25.000 kroner med prisen.

0 kommentarer
Vis kommentarer