Spil med åbne kort, Lance!

Dansk triatlet tilslutter sig Rasmus Hennings kritik af cykellegenden, der sneg sig udenom dopingkontrol

Lance Armstrong bliver modtaget med blandede følelser i triatlon-miljøet. (Foto: AP)
Lance Armstrong bliver modtaget med blandede følelser i triatlon-miljøet. (Foto: AP)

Det var ikke kun danske Rasmus Henning, der undrede sig, da den amerikanske cykellegende forleden slap for dopingkontrol efter sin debut som prof-triatlet i Panama.

Overalt i triatlon-miljøet vækker det undren, at amerikaneren, der trods massive formodninger om det modsatte, aldrig er testet positiv for doping.

- Jeg blev tilfældigt udtaget til dopingkontrol som nummer 4, og det har jeg intet problem med, men mange undrede sig over, at top-3 hos herrerne ikke blev testet her i Panama, og det undrer også mig, skrev Rasmus Henning efterfølgende på sin hjemmeside.

Mystisk: Armstrong slap for dopingkontrollen

Og mandag fortsatte Henning sine betragtninger på Twitter.

- For en god ordens skyld ville jeg være vred over ethvert løb med præmiepenge, hvor top tre ikke blev testet. Uanset hvem det var. Også selv om jeg selv var i top tre, twittede Henning, som bakkes op af landsmanden Torbjørn Sindballe, der stoppede karrieren på grund af en hjertefejl i 2009.

Han opfordrer direkte amerikaneren til at lukke fortidens skeletter ud af skabet.

Sensationel Armstrong slog dansker

- Det ville klæde ham at konfrontere sin fortid med total gennemsigtighed. Som en ægte mester. Før han begiver sig ud på nye eventyr i en ny sport, siger Sindballe til B.T..

Han ser på Lance Armstrongs nye karriere med blandede følelser.

- Jeg er lige så begejstret som alle andre over hans ankomst i sporten. Mne det har samtidig sat en række tanker i gang. Hvordan kan vi byde en mand velkommen, der mere eller mindre er den eneste fra sin tid, der ikke har konfronteret cyklingens dopingkultur, spørger han.

Livestrong støtter ikke kræftforskning

Det spørgsmål er endnu ikke blevet besvaret af Lance Armstrong, som til gengæld har meddelt, at han stiller til start ved Florida Ironman i Haines City 20. maj.