Spil med åbne kort, Lance!

Dansk triatlet tilslutter sig Rasmus Hennings kritik af cykellegenden, der sneg sig udenom dopingkontrol

Lance Armstrong bliver modtaget med blandede følelser i triatlon-miljøet. (Foto: AP)
Lance Armstrong bliver modtaget med blandede følelser i triatlon-miljøet. (Foto: AP)

Det var ikke kun danske Rasmus Henning, der undrede sig, da den amerikanske cykellegende forleden slap for dopingkontrol efter sin debut som prof-triatlet i Panama.

Overalt i triatlon-miljøet vækker det undren, at amerikaneren, der trods massive formodninger om det modsatte, aldrig er testet positiv for doping.

- Jeg blev tilfældigt udtaget til dopingkontrol som nummer 4, og det har jeg intet problem med, men mange undrede sig over, at top-3 hos herrerne ikke blev testet her i Panama, og det undrer også mig, skrev Rasmus Henning efterfølgende på sin hjemmeside.

Se også: Mystisk: Armstrong slap for dopingkontrollen

Og mandag fortsatte Henning sine betragtninger på Twitter.

- For en god ordens skyld ville jeg være vred over ethvert løb med præmiepenge, hvor top tre ikke blev testet. Uanset hvem det var. Også selv om jeg selv var i top tre, twittede Henning, som bakkes op af landsmanden Torbjørn Sindballe, der stoppede karrieren på grund af en hjertefejl i 2009.

Han opfordrer direkte amerikaneren til at lukke fortidens skeletter ud af skabet.

Se også: Sensationel Armstrong slog dansker

- Det ville klæde ham at konfrontere sin fortid med total gennemsigtighed. Som en ægte mester. Før han begiver sig ud på nye eventyr i en ny sport, siger Sindballe til B.T..

Han ser på Lance Armstrongs nye karriere med blandede følelser.

- Jeg er lige så begejstret som alle andre over hans ankomst i sporten. Mne det har samtidig sat en række tanker i gang. Hvordan kan vi byde en mand velkommen, der mere eller mindre er den eneste fra sin tid, der ikke har konfronteret cyklingens dopingkultur, spørger han.

Se også: Livestrong støtter ikke kræftforskning

Det spørgsmål er endnu ikke blevet besvaret af Lance Armstrong, som til gengæld har meddelt, at han stiller til start ved Florida Ironman i Haines City 20. maj.

0 kommentarer
Vis kommentarer