Får UFCs mest hadede mand titlen?

Nick Diaz har meget få venner i UFC, men skal på lørdag kæmpe om det ledige weltervægtsbælte mod Carlos Condit, som vi danskere bør heppe på

Nick Diaz (tv) og Carlos Condit (th) kæmper lørdag aften om weltervægtsbæltet i UFC. (Foto: Zuffa, LLC.)
Nick Diaz (tv) og Carlos Condit (th) kæmper lørdag aften om weltervægtsbæltet i UFC. (Foto: Zuffa, LLC.)

Lørdag aften afholdes UFC 143 i Las Vegas, og her vil Nick Diaz og Carlos Condit gå i ståltrådsburet o forsøget på at komme hjem med det ledige weltervægtsbælte. Det har ellers siddet om livet på franskcanadiske Georges St-Pierre siden 2008, men et par slemme knæskader betyder, at han tidligst kan kæmpe til sommer.

Mange håber, at Nick Diaz vinder kampen, så vi senere på året kan se en kamp mellem ham og Georges St-Pierre, men danske MMA-fans bør i stedet heppe på Carlos Condit, for mandens eneste nederlag over de sidste seks år er til ingen ringere end vores egen Martin Kampmann.

LÆS OGSÅ:UFC Nu kommer superkampene

Uprofessionel bølle
Nick Diaz er tidligere weltervægtsmester i Strikeforce, og er kendt for at være lidt af en irrationel og uprofessionel bølle, der ikke bryder sig om pressen, kan finde på at blive væk fra arrangerede pressearrangementer, og elsker at snakke nedladende om sine konkurrenter.

Oprindeligt var det planen, at Nick Diaz og Georges St-Pierre skulle møde hinanden i buret, men da Diaz blev væk fra PR-events blev han fjernet fra hovedkampen og erstattet af Carlos Condit. Da George St-Pierre måtte trække sig med en knæskade, blev Diaz hentet ind igen.

- Jeg har stor respekt for Carlos Condit, men jeg ser gerne at Diaz vinder, siger Georges St-Pierre. ’Jeg ville virkelig gerne have kampen mod Diaz, lige så meget som jeg ville have titelkampen i sin tid. Jeg var nede på mine knæ. Jeg har aldrig bedt Dana White (UFCs direktør, red.) om noget, men jeg bad om kampen mod Diaz,’ siger han.

LÆS OGSÅ:Brutalt knockout af UFC-sværvægter

Nervøs for kampens udfald
Den skadede mester fortæller, at han er nervøs for at Carlos Condit vinder kampen, og at han derfor ikke få muligheden for at kæmpe mod Diaz til sommer. ’Det er mærkeligt at jeg vil have ham til at tabe, men jeg har aldrig før haft så meget lyst til at kæmpe mod nogen som jeg har lyst til at kæmpe mod Diaz,’ siger St-Pierre.

Carlos Condit, tidligere weltervægtsmester i det nu nedlagte WEC, har kun haft ét nederlag i sine sidste 13 professionelle MMA-kampe, og det var til danske Martin Kampmann tilbage i april 2009 i Condits første kamp i UFC. Der var tale om en splittet dommerafgørelse, hvor to af de tre dommere gav danskeren sejren.

LÆS OGSÅ:UFC i Stockholm udsolgt på tre timer

Condit-sejr god for Kampmann
Condit har over flere gange kommenteret, at han gerne vil have revanche mod Kampmann, der har sat en grim plet på en ellers imponerende sejrsstribe. Hvis han vinder titlen på lørdag, og Georges St-Pierre af en eller anden årsag ikke kan komme hurtigt nok tilbage i ringen, så ville det være oplagt for UFC at arrangere Condit Vs. Kampmann II. Det kræver dog, at danskeren vinder sin kommende kamp mod brasilianske Thiago Alves i Sydney den 2. marts.

- Jeg tror kampen på lørdag er 50/50, men jeg håber selvfølgelig at Condit vinder, siger Martin Kampmann til Ekstra Bladet. ’Min sejr over ham vil klart stille mig en i en bedre position.’

UFC 143 kan ses direkte sent lørdag nat klokken 04.00 på CANAL+ Sport 2 eller streames på www.csports.dk og www.ufc.com.

0 kommentarer
Vis kommentarer