UFC: Kampmann vinder vigtig kamp

Danske Martin Kampmann arbejdede hårdt for sejr over Rick Story, men fik en forskrækkelse, da dommerafgørelsen blev annonceret

Martin Kampmann forsøger sig med et spark, der delvist blokeres af Rick Story. Danskeren vandt kampen med en emstemning dommerafgørelse. (Foto: Zuffa, LLC.)
Martin Kampmann forsøger sig med et spark, der delvist blokeres af Rick Story. Danskeren vandt kampen med en emstemning dommerafgørelse. (Foto: Zuffa, LLC.)

Martin Kampmann vandt lørdagens vigtige kamp mod amerikanske Rick Story ved UFC 139 i San Jose i Californien.

Efter tre intense runder vandt danskeren med dommerstemmerne 30-27, 30-27 og 29-28, men han fik en forskrækkelse, da den første dommer ved en fejl fik noteret kampen 28-29 med sejr til Rick Story. Ved pressekonferencen efter stævnet blev Kampmann orienteret om fejlen af direktøren for UFC, Dana White.

Rick Story startede aggressivt ud i første runde og ramte med slag til både hoved og krop, der så ud til at ryste Kampmann. Som tiden gik, fik danskeren dog bedre styr på sin modstander, og var i stand til at forvandle kampen til en teknisk dyst, hvor han klart havde en fordel.

Læs også: UFC-direktør: Kampmann er tilbage

I anden runde straffede danskeren sin modstander med sin præcise og meget tekniske boksning, og selvom slagene muligvis ikke blev leveret med alverdens kraft, så gjorde de tydeligt ondt på Rick Story, der ikke ligefrem blev kønnere med tiden.

Det lykkedes også Kampmann at få kampen ned på gulvet, hvor han fuldstændig dominerede amerikaneren, der ellers har en fortid inden for brydning. Her var Kampmann overraskende bedre end sin modstander. Tredje runde var mere lige.

Rick Story startede igen hårdt ud og ramte Kampmann med flere slag, men efterhånden lykkedes det danskeren at kontrollere sin modstander med sin overlegne teknik og fremragende brydning. Kampen sluttede på gulvet, hvor Kampmann i de sidste 20 sekunder prøvede at slukke lyset med et kvælertag bagfra. Der var dog ikke tid nok, og kampen gik tiden ud.

Læs også: UFC: Det vildeste comeback nogensinde

Den danske UFC-fighter havde lovet, at han ville gøre alt for at vinde kampen via knockout eller submission, da han føler, at han blev snydt af dommerne i sine to sidste kampe mod Diego Sanchez og Jake Shields. Kampmann troede igen, at han var blevet snydt, da den første dommer ved en fejl scorede kampen 28-29, men det endte altså med en enstemmig dommerafstemning i danskerens favør.

Inden kampen havde UFC-direktør Dana White proklameret, at vinderen kunne se frem til at udfordre weltervægtdivisionens helt store navne, og ved pressekonferencen efter kampen sagde han, at sejren har stor betydning for Kampmann.