TV: UFC-mester knust på et minut

Den hidtil ubesejrede, mexicanske kæmpe Cain Velasquez mistede sit sværvægtsbælte på blot 64 sekunder, da han mødte brasilianske dos Santos på nationalt tv

Junior dos Santos viste ingen nåde i buret, da han først havde den forsvarende mester i gulvet. (Foto: AP)
Junior dos Santos viste ingen nåde i buret, da han først havde den forsvarende mester i gulvet. (Foto: AP)

The Ultimate Fighting Championship (UFC) er verdens hurtigst voksende sport, og lørdag nat, dansk tid, kunne de amerikanske tv-seere for første gang opleve et UFC-stævne live på nationalt tv, da Fox havde erhvervet rettighederne fra den sædvanlige pay per view-udbyder.

Ustyrligt underholdende
UFC-præsident Dana White kunne med glæde notere sig, at han havde valgt rigtigt, da han lod letvægterne Clay Guida og Ben Henderson stå for aftenens opvarmningskamp.

De gav ham og de millioner af amerikanske tv-seere en ustyrligt underholdende og til tider uhørt energisk kamp, som efter tre omgange á fem minutter endte med en fuldt fortjent pointsejr til Henderson, der nu kan se frem til en titelkamp mod den forsvarende letvægtsmester Frankie Edgar.

Men det store brag, sværvægtskampen mellem den forsvarende mester Cain Velasquez og udfordreren Junior dos Santos, levede i dén grad også op til hypen, om end kampen var slut før den rigtigt kom i gang.

Overdænget med slag
Brasilianske dos Santos skulle nemlig kun bruge 64 sekunder, før han havde sendt den hidtil ubesejrede, mexicanske publikumsfavorit i gulvet med et slag bag det ene øre, og efterfølgende overdænget den halvt bevidstløse titelholder med slag i en grad, så kamplederen ikke havde andet valg end at stoppe kampen.

TV: Se det brutale knockout her.

Dermed kunne 27-årige Junior Dos Santos lade sig hylde som den nye mester i UFC's mest prestigefyldte vægtklasse, og det store brød kunne ikke holde tårerne tilbage, da virkeligheden gik op for ham.

Solgte is for at overleve
- Jeg kan ikke beskrive denne følelse. Mit liv er utroligt. Jeg vil gerne takke alle mine venner og min familie. Jeg har mange gode mennesker omkring mig, sagde brasilianeren, som voksede op i fattigdom, og solgte is på gaden som barn for at overleve.

Han erkendte samtidig, at han aldrig før havde været så bange for en modstander som for Velasquez.