Hosteanfald giver dårlig dansk VM-optakt

En krumme i den gale hals kostede Danmarks bedste Laser Radial-sejler to brækkede ribben forud for VM

(Arkivfoto: Peter Hove Olesen)
(Arkivfoto: Peter Hove Olesen)

Danmarks bedste laser radial-sejler, Maiken Schütt, har ikke givet sig selv den bedste forberedelse inden VM i Perth i Australien i næste måned.

En frokost med kæresten udviklede sig uheldigt for Schütt, som på grund af en drilsk krumme i halsen pludselig brækkede to ribben.

- Jeg fik en krumme galt i halsen og hostede en enkelt gang, og i samme øjeblik sagde det knæk i maven på mig, og så gjorde det bare ondt, siger Maiken Schütt i en pressemeddelelse.

Hun fik ved en efterfølgende skanning konstateret, at der er træthedsbrud på ribben i begge sider af maven.

Dum hoste
Maiken Schütt havde inden uheldet døjet med hoste i noget tid.

- Jeg har gennem et stykke tid gået og hostet, men det virkede som om, jeg var ved at blive frisk igen. Hosteriet havde dog givet mig lidt ondt i mavemusklerne, men jeg var ikke klar over, at det kunne gå så galt, siger hun.

Maiken Schütt er i øjeblikket bedst placerede dansker på verdensranglisten for Laser Radial, hvor hun ligger på en 10.-plads.

De brækkede ribben betyder dog, at chancen for succes ved VM i næste måned er forringet. Maiken Schütts rejse til Australien er blevet udsat til sidste øjeblik, og hun går dermed glip af optakten med resten af det danske hold.