Dramatisk comeback-sejr til UFC-mester

En ond uppercut og et knæ til ansigtet kunne ikke stoppe letvægtsmesteren i UFC, Frankie Edgar, der vandt en flot KO-sejr over Gray Maynard

Frankie Edgar (tv) blev overdrænget med slag i første runde, men formåede alligevel at levere en flot knockout-sejr ved UFC 136 i Houston. (Foto: Zuffa, LLC)
Frankie Edgar (tv) blev overdrænget med slag i første runde, men formåede alligevel at levere en flot knockout-sejr ved UFC 136 i Houston. (Foto: Zuffa, LLC)

Tredje gang var lykkens gang for letvægtsmesteren i UFC, Frankie Edgar. I lørdagens kamp mod Gray Maynard lykkedes det endelig mesteren at bevise, hvorfor han fortjener at have bæltet siddende om livet.

Det var tredje gang de to kamphaner gik i buret sammen. Maynard vandt første kamp i 2008, men sidenhen vandt Edgar letvægtsbæltet, og de to mødtes igen den 1. januar i år i en dramatisk kamp, der ende uafgjort.

Lørdagens kamp ved UFC 136 i Houston i Texas mindede meget om opgøret fra januar. De over 16.000 tilskuere så Maynard levere en pragtpræstation i første runde, hvor han rystede mesteren med en ond uppercut, præcise hooks og et flyvende knæ til ansigtet. I en overgang så det ud som om, at Maynard var i stand til at afgøre kampen, men selvom Edgar blev slået i gulvet to gange, så stod modstod han stormen.

LÆS OGSÅ:Knald eller fald for dansk UFC-fighter

Effektiv kombination
I anden og tredje runde var mesteren bedre i stand til at holde sin udfordrer på afstand, og Edgar fik nogle gode, præcise slag ind mens Maynards tunge kanoner sjældent ramte andet end luft.

Edgar lammede Maynard med en uppercut efterfulgt af en højre hook, der sendte udfordreren i gulvet. Her blev han overdænget med slag indtil kamplederen stoppede kampen tre minutter og 54 sekunder inde i fjerde runde.

- Når du kæmper mod sådan en modstander, så bringes det bedste frem i dig, sagde Edgar efter kampen. ’Han tvang mig til at være den bedste Frankie Edgar.’

Ved UFC 136 forsvarede brasilianske José Aldo også sit fjernvægtsbælte mod UFC-veteranen Kenny Florian i en kamp, der gik alle fem omgange og blev dømt med 49 point til Aldo mod 45 til Florian.

LÆS OGSÅ:Forsvarer bæltet med brækket hånd

Silva og Sonnen i ringen igen
Mere spændende og underholdende var nu mellemvægtsopgøret mellem Chael Sonnen og Brian Stann. Sidstnævnte havde nydt en sejrstribe på tre kampe, men fra starten stod det klart, at han var magtesløs overfor Sonnens overlegne brydning. Stann var konstant i defensiven og måtte kæmpe for at overleve nede på gulvet, men Sonnen var tålmodig og mod slutningen af anden omgang tvang han Stann til at give op med et tæt og effektivt kvælertag.

Efter kampen sendte Sonnen en klokkeklar udfordring i retning af mellemvægtsmester Anderson Silva, der sad ringside. De to mødtes tilbage i august sidste år, hvor Sonnen var tæt på at give Silva sit første nederlag i UFC, men blev mesteren kom tilbage i femte omgang og vandt med en triangle armbar.

Direktøren for UFC, Dana White, sagde efterfølgende, at han hurtigst muligt vil prøve at arrangere kampen mellem Silva og Sonnen.

UFC 136 kan genses i aften klokken 22.00 på CANAL+ Sport 2.